Afbeelding
Bescherm uw auto

Voorkom schade aan de auto

15 april 2021 om 13:46 Partnercontent

Uw auto is een van uw duurste bezittingen. Zelfs als u het tweedehands heeft gekocht, is het nog steeds een essentieel onderdeel voor uw auto. Zonder de auto zou het veel moeilijker, zo niet onmogelijk zijn om de weg te vinden. Uw auto geeft u vrijheid, dus waarom zou u hem niet zo goed mogelijk willen beschermen? Autoschade en autodiefstal kunnen overal voorkomen, maar het gebruik van op maat gemaakte autohoezen voor buitengebruik kan uw voertuig tegen beide beschermen. Hier zijn een paar redenen waarom u een autohoes zou moeten gebruiken.

Statistieken over voertuigschade

Stormen kunnen overal en vrijwel altijd voorkomen. U weet nooit wanneer er een zware storm komt en uw auto zal beschadigen. Hagel, tornado’s, harde wind, orkanen, ijsstormen en zware sneeuwval kunnen allemaal leiden tot schade aan uw auto. Geef uw auto een storm- of hagelbestendige autohoes van DeZeilenSpecialist. Volgens statistieken waren stormen goed voor ongeveer 75% van alle voertuigen die in 2020 als totall loss werden beschouwd. Winterstormen waren verantwoordelijk voor het grootste deel van de schade, maar modderstromen, wind, overstromingen, hagel en brand waren allemaal verantwoordelijk voor bijgedragen.

Bescherm uw auto tegen mogelijke weersschade

Gelukkig kan het gebruik van een autohoes een goede bescherming voor uw auto bieden. Als de wind waait, zelfs als het maar een zwakke wind is, kan hij takjes, kleine steentjes en vuil tegen uw auto blazen. Het is misschien niet zichtbaar, maar dit brengt wel schade toe aan uw auto. De schaafwonden van het vuil en ander puin kunnen na verloop van tijd de schitterende laklaag van uw auto gaan verslijten, waardoor deze er dof en versleten uitziet. Lichte wind is natuurlijk het minst schadelijke weertype. Tijdens stormen zult u zware wind hebben die grotere takken naar uw auto blazen, plus er is de zware regen, de hagel en in het geval van een tornado of orkaan, alle objecten die rondslingeren. Uw auto kan tijdens deze stormen flink tegen een stootje, maar een autohoes zal een groot deel ervan voorkomen. Zolang een boom niet op uw auto valt zal uw autohoes hem veilig houden. Een autohoes is zelfs in de zomer handig. Het directe zonlicht en de hitte kunnen ervoor zorgen dat uw interieur achteruitgaat. Het kan het instappen in uw auto een pijnlijke taak maken - het stuur en al het andere metaal kan ongelooflijk heet worden. Dus u wilt uw autohoes ook tijdens de warmere maanden voortzetten. De ultraviolette straling van de zon kan ook schade aan uw auto toebrengen. De buitenverf begint te vervagen en uw bekleding kan ook vervagen. Het plastic van uw dashboard kan zelfs zo verzwakt zijn door in de directe zon te staan dat het begint te barsten.

Bescherm tegen diefstal en vandalisme

Maar autohoezen doen meer dan uw auto beschermen tegen weersinvloeden. Ze bieden ook bescherming tegen diefstal van voertuigen. Als een dief een auto onder een dekmantel ziet, beseffen ze een aantal dingen. De eerste is dat ze geen idee hebben of uw auto het risico waard is. Ja, mensen dekken eerder zeer dure auto’s, maar omdat elke auto profiteert van de bescherming van een hoes, bestaat ook de kans dat ze uw autohoes eraf halen om te ontdekken dat u in een ouder voertuig rijdt dat het risico niet waard is. Het feit dat ze de autohoes eraf moeten halen, is op zichzelf al een afschrikmiddel. Het kost tijd en hoe meer tijd de dief in de open lucht is, hoe groter de kans dat iemand hem opmerkt en de autoriteiten belt. Zelfs als iemand uw auto niet wil stelen, is er altijd een kans dat ze uit een raam springen en alles meenemen wat u erin heeft. Een autohoes houdt de inhoud van uw auto verborgen voor toevallige waarnemers, zodat er minder kans is dat iemand besluit dat hij in uw auto moet stappen en uw boodschappentassen, stereo-installatie of iets anders moet stelen.

advertentie
advertentie
advertentie