Infanteristen van 11 Luchtmobiele Brigade tijdens de jaarlijkse trainingssessie SOB/SOMS in Duitsland.
Infanteristen van 11 Luchtmobiele Brigade tijdens de jaarlijkse trainingssessie SOB/SOMS in Duitsland. JERRY LAMPEN

Deze week drie militaire oefeningen in de gemeente Barneveld onder de naam ‘Wolfpack’

20 maart 2024 om 05:52 Overig

BARNEVELD Defensie houdt van woensdagochtend 20 maart tot en met donderdag 21 maart militaire oefeningen op verschillende locaties in Barneveld. Manschappen van de Elfde Luchtmobiele Brigade oefenen hier onder de naam ‘Wolfpack’.

Er zullen verschillende wielvoertuigen plaatsvinden en er wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie, zo laat Defensie weten. De oefening vindt plaats op drie locaties. Woensdag staat tussen 6.00 en 12.00 uur ‘s ochtends een militaire oefening gepland tussen de provinciale N310 en de lijn Voorthuizen-Barneveld-Meulunteren. Tussen 12.00 en 18.00 uur op dezelfde middag wordt er geoefend tussen diezelfde lijn en de snelweg A30. De laatste oefening start woensdagavond om 18.00 uur en eindigt donderdagochtend om 6.00 uur. Die vindt plaats tussen de A30 en de lijn Hoevelaken-Achterveld-Scherpenzeel.

De gemeente Barneveld en de meldkamers van politie en marechaussee zijn op de hoogte van de oefeningen. In de grondwet is geregeld dat Defensie mag oefenen in Nederland. De gemeente Barneveld laat weten dat het Defensie op het hart heeft gedrukt dat oefenmunitie alleen onder bepaalde voorwaarden mag worden gebruikt, in speciaal aangegeven gebieden. Bovendien moet er vooraf zijn geflyerd onder de direct omwonenden en mag er niet worden geoefend op plekken waar dieren kunnen schrikken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie