Archieffoto van een activiteit van Be Active & Creative. De nieuwe naam is Connect.
Archieffoto van een activiteit van Be Active & Creative. De nieuwe naam is Connect. Pauw Media

‘Nieuw’ in Barneveld: Connect, voor sport, cultuur, jeugd en gezonde leefstijl

14 september 2023 om 09:02 Maatschappelijk

BARNEVELD Connect is vanaf deze maand de nieuwe naam van Be Active & Creative, dat onderdeel was van de gemeente Barneveld. Sinds 1 september is Connect een zelfstandige stichting, die zich net als haar voorganger inzet op het gebied van sport & bewegen, cultuur, jeugd/jongerenwerk en een gezonde leefstijl; van jong tot oud. 

,,We streven naar gezonde, gelukkige en vitale inwoners in de gemeente Barneveld’’, meldt directeur Sander Palm. De gemeente heeft nu de rol als opdrachtgever en niet meer als werkgever. 

Het team van de nieuwe stichting bestaat uit jongerenwerkers, buurtsportcoaches, cultuurcoaches en een coördinator gezonde leefstijl. ,,Zij leggen verbindingen tussen vraag en aanbod en werken samen met de partners uit onderwijs, zorg, sport, cultuur en welzijn.’’

UNIEK Connect houdt zich bezig met het versterken van de sportieve en culturele infrastructuur en ondersteunt jongeren op hun weg naar volwassenheid. Volgens Palm is het uniek in Nederland dat binnen één organisatie zowel cultuur en sport als  jeugd en gezondheid zijn vertegenwoordigd.

Het bekend maken van de nieuwe naam, een nieuw logo en het toepassen van de nieuwe huisstijl gaat gepaard met de uitgave van een speciaal magazine over Connect, dat vandaag bij deze krant verschijnt. Bovendien start Connect morgen - vrijdag 15 september - de Sport-, Beweeg- en Cultuurmaand met een ‘meet & greet’ voor cultuur en onderwijs in het Schaffelaartheater. 

Naast de reguliere programmering staan komende periode talrijke extra activiteiten gepland. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.stichtingconnect.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie