Doorgeefactie een groot succes!

6 december 2019 om 15:15 Maatschappelijk Deel je nieuws

Afgelopen week stond BLUS Barneveld in het teken van de Doorgeefactie ‘Speelgoed voor Ieder Kind’. Wij zijn van mening dat ieder kind speelgoed verdient, ondanks de financiële uitdagingen die sommige gezinnen in Barneveld hebben. Dat ons netwerk dit idee deelt, hebben wij maandag en dinsdag tijdens de inzameldagen mogen beleven. “Wij zijn overspoeld met zo goed als nieuw speelgoed en enorm veel positieve reactie over ons initiatief in samenwerking met de Voedselbank Barneveld.”

Afgelopen woensdag hebben wij dan ook een hoop kinderen blij gemaakt. Ze konden bijna niet wachten om de spelletjes open te maken of de knutselwerkjes uit te proberen. De ouders waren zo verheugd, dat ook zij vrolijk deze feestmaand kunnen starten. Ruim 60 kinderen gingen met tassen vol tweedehands speelgoed enthousiast de deur uit.  De reacties vanuit de gezinnen was dan ook vol lof.

Ontzettend dankbaar

“Wij vinden dat ieder kind recht heeft op speelgoed, al helemaal in de maand December. Maar wij hadden nooit verwacht dat wij zó veel speelgoed zouden inzamelen. En dan al die blije gezichten die met tassen vol speelgoed naar huis gaan, dat geeft zo’n voldaan gevoel!” aldus Dideke Bouwmeester ondernemer van BLUS Barneveld.

Erika van der Veen, coördinator van de Voedselbank Barneveld vult aan: “Het is altijd leuk om wat extra’s te kunnen doen. Op deze manier helpen wij de gezinnen in een feestelijke maand. De reacties die wij kregen waren dan ook heel positief.” 

“Er kwam een ouder na afloop naar mij toe, speciaal vanuit zijn werk. Hij stond dan ook bijna in tranen ons te bedanken. Dat wij als organisatie zijn gezin op deze manier ook speciale feestdagen konden geven, daar was hij erg dankbaar voor.”

Het overgebleven speelgoed wordt op 14 december met Candlelight voor een zacht prijsje verkocht voor de winkel van Twinkle Toys. De opbrengst hiervan gaat naar de Voedselbank en volgend jaar zijn wij natuurlijk weer terug met dit geslaagde evenement.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie