De eerste koe werd uitgereikt aan Sabine van de Kamp (rechts).
De eerste koe werd uitgereikt aan Sabine van de Kamp (rechts). Leren bij de Boer

Scholen weer meer dan welkom op de boerderij

11 februari 2022 om 19:39 Lokaal Deel je nieuws

Het is lange tijd stil geweest op de erven van de educatieboeren van Leren bij de Boer. Gelukkig is daar inmiddels een eind aan gekomen, nu scholen weer groepsactiviteiten op locatie mogen ondernemen. En dus mogen zij letterlijk weer de boer op. Om dit te vieren, reikte Jannie Bos van Leren bij de Boer heuse melkkoeien uit aan verschillende educatieboeren. “Leren waar ons voedsel vandaan komt, daar draait het om bij een boerderijbezoek. Deze koe helpt de kinderen het zelf te beleven.” 

Lesmateriaal

Naast de melkkoeien werden er boerderijbewijzen en solarfonteinen aan alle educatieboeren uitgereikt. “Want gelukkig kunnen scholen bij Leren bij de Boer óók terecht bij allerlei andere boerenbedrijven, zoals bedrijven met melkgeiten, kalveren, varkens en pluimvee”, vertelt Bos. “Hoe leuk is het als de kinderen, op welke boerderij dan ook, thuis kunnen laten zien wat zij gezien en geleerd hebben?” Het boerderijbewijs maakt die herinneringen tastbaar. “Naast het verzorgen van de dieren is er genoeg te leren over natuur, transport, logistiek, techniek en duurzaamheid. Met de solarfonteinen kunnen alle educatieboeren nu ook nog eens op een praktische manier laten zien hoe zonnepanelen zonlicht omzetten in energie. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je ziet en leert het op de boerderij.”

Boerderijbezoek boeken

Leren bij de Boer is er met name voor de basisscholen in de Gelderse Vallei en regio FoodValley. Kennismaken met de educatieboeren en gelijk een les boeken, kan via www.lerenbijdeboer.nl.

Sanne van Raalte (rechts) start dit jaar als educatieboerin bij Leren bij de Boer en ontving eveneens een koe uit handen van Jannie Bos.
Ook Liane van Steeg (links) en haar dochter mochten een koe in ontvangst nemen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie