Organist Gerwin van der Plaats
Organist Gerwin van der Plaats Gerwin van der Plaats

Orgelconcert Gerwin van der Plaats in Voorthuizen

23 juli 2021 om 14:19 Lokaal Deel je nieuws

Gerwin van der Plaats geeft orgelconcert in  Voorthuizen

Op zaterdag 7 augustus a.s. zal  Gerwin van der Plaats een orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat 142  te Voorthuizen.
Aanvankelijk zou dit concert worden gegeven door Vincent de Vries uit Zuid Korea. Maar vanwege de Coronaperikelen heeft hij dit concert af moeten zeggen.

Het concert begint om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,00, kinderen tot 15 jaar gratis. Graag gepast of contactloos betalen.

De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamer in de kerk.

Voor het concert in Voorthuizen  kan men zich van te voren aanmelden via: orgelcommissie@gk-voorthuizen.nl of via 06-27441103 of 06-83718167.  Voor meer informatie : www.orgelconcertenvoorthuizen.nl
Aanmelden bij de kerk, voorafgaand aan het concert, is mogelijk, maar heeft niet de voorkeur.

Gerwin van der Plaats is o.a. dirigent van het Interkerkelijk  Mannenkoor Euterpe in Voorthuizen.
Ook is hij dirigent van het Mannenkoor Door eendracht verbonden in Kampen en het interkerkelijk gemengd koor Immanuel uit Harskamp.
Met buitengewone belangstelling volgde hij de optredens van Grote Namen op de orgelbanken. Kunstenaars en idolen van het formaat Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, over wie hij een enorm documentatiearchief aanlegde. Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling, volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen bij Loes Egberts en bij Herman Riphagen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henco de Berg voor improvisatie.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk (PKN) te Nunspeet en de Hoeksteen (PKN) te IJsselmuiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie