Natuurschilderij van Louis Steeghs
Natuurschilderij van Louis Steeghs Simone Giele

Schilderijenverkoop t.b.v. Kinderhospice Binnenveld

30 juni 2021 om 13:36 Lokaal Deel je nieuws

In de maand juli zal er 4 weken lang op vrijdag en zaterdag een schilderijenverkoop plaats vinden waarvan een gedeelte van de opbrengst ten goede komt aan het Kinderhospice. Het is een initiatief van Ward’s Art waar diverse kunstenaars aan mee werken.

Kinderhospice Binnenveld

Kinderhospice Binnenveld is een huis, net als thuis, voor ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte of langere tijd kunnen verblijven. Hierdoor kunnen ouders en gezin even op adem komen, terwijl de zorg voor hun kind in goede handen is.

De zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke voorziening door een team van (kinder)verpleegkundigen. Zij worden ondersteund door vele vrijwilligers. Naast het bieden van optimale zorg streeft Kinderhospice Binnenveld er naar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen.

Pedagogische zorg en dagopvang

Sinds kort is het Kinderhospice gestart met een aanbod van gespecialiseerde verpleegkundige dagopvang voor kinderen uit de nabije regio. Deze dagopvang is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke zorgvraag. Naast de lichamelijke zorg wordt ondersteuning geboden die gericht is op de ontwikkeling van het kind op basis van de mogelijkheden die het kind heeft.

Schilderijenverkoop

Ward’s Art is in het bezit van een grote collectie schilderijen van de overleden schilder Louis Steeghs. Klassieke schilderijen, maar ook prachtige natuurschilderijen en wat werken met een moderne toets. Op de eerste 4 vrijdagen en zaterdagen in juli van 11.00 – 16.00 uur zullen deze werken aangeboden worden in het winkelpand op het Dijkje 5 in Barneveld. 50% van de opbrengst zal ten goede komen aan het Kinderhospice.

Een aantal deelnemende schilders van Ward’s Art, waar onder Rietje Art, Henk Wouters en Wijnie van Maanen, hebben aangegeven ook een bijdrage te willen leveren aan dit goede doel en bieden ook hun werk op het Dijkje aan. Hun werk zal er mede voor zorgen dat er ook voor liefhebbers van een kleurrijker en moderner genre schilderwerken beschikbaar zijn. Van de opbrengst van deze schilderijen gaat minimaal 20% naar het Kinderhospice.  

Kunt u niet op vrijdag of zaterdag, maar wilt u wel komen kijken, neemt u dan contact op om een afspraak te maken met Simone Giele van Ward’s Art. Telefoon 0342 – 43 09 21 of info@wardsart.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie