Afbeelding
Erik van ´t Land

Barneveldse Bambi in ´Hert´ van Nederland

4 juli 2019 om 15:53 lokaal

BARNEVELD Jill, het damhertje dat Marrie Borgers grootbrengt in haar winkel in het centrum van Barneveld, wordt landelijk nieuws. Vanavond is ze te zien in het tv-programma Hart van Nederland bij SBS6, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot ´Hert van Nederland´. Als het onderwerp niet in de reguliere uitzending aan bod komt, dan zijn de beelden terug te vinden op internet.

Marrie Borgers neemt Jill elke werkdag mee van huis om haar te verzorgen. Ze krijgt met de fles geitenmelk van geitenhouder Van Wenum uit Stroe. Het damhertje Jill is zaterdag 22 juni in gevangenschap geboren bij een boer bij wie Borgers onlangs vijf volwassen damherten kocht. Ze lopen in het weiland om het huis waar Marrie met haar man Eep in Kootwijkerbroek woont. Hij brengt Marrie iedere werkdag met de auto naar haar winkel in Barneveld. Dan ligt Jill bij haar op schoot.

Jill is een weesje. Haar moeder ging kort na haar geboorte dood, hoorde Marrie Borgers op de dag dat ze de boer bij wie ze vijf volwassen damherten kocht een tweede keer bezocht. Ze bedacht zich geen moment en nam Jill mee, want de boer kon haar niet opvoeden. Ook wist ze al hoe dat moest, met geitenmelk. En het maakt het jonge dier ook niet zoveel uit of het die melk thuis, in een schuur of in een meubelwinkel krijgt.

Hart van Nederland is vanavond bij SBS 6 te zien om 19.00 uur en om 22.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie