Een cheque van 3.000 euro voor Stichting Esveld. Van links naar rechts pr-bestuurslid Annemarie van Vliet, voorzitter Rien van de Beek en Ballonfiësta-voorzitter Jack de Jong.
Een cheque van 3.000 euro voor Stichting Esveld. Van links naar rechts pr-bestuurslid Annemarie van Vliet, voorzitter Rien van de Beek en Ballonfiësta-voorzitter Jack de Jong. Pauw Media

Ballonfiësta schenkt 5.000 euro aan goede doelen

9 april 2019 om 17:22 lokaal Ballonfiësta Barneveld

BARNEVELD Ballonfiësta Barneveld heeft woensdagmiddag in totaal 5.000 euro geschonken aan twee goede doelen in Barneveld. Stichting Woonvoorziening Esveld ontving 3.000 euro en Welzijn Barneveld 2.000 euro. De overhandiging van de cheques vond plaats in het Schaffelaartheater tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor sponsoren.

Stichting Esveld beheert een huis in de wijk Norschoten voor zes jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum. De woning aan het Ruige Veld is sinds januari 2017 in gebruik en is volgens voorzitter Rien van de Beek en pr-bestuurslid Annemarie van Vliet toe aan groot onderhoud. De stichting gaat de 3.000 euro gebruiken voor onder meer schilderwerk en vervanging van meubilair.

PLUSBUS Welzijn Barneveld had een aanvraag gedaan voor de PlusBus, waarmee ouderen goedkoop op pad kunnen. ,,We willen de kostprijs voor onze gebruikers zo laag mogelijk houden en zijn daarom erg blij met deze bijdrage'', zei directeur Ellen Alders van Welzijn Barneveld. Zij was samen met PlusBus-coördinatoren Theo Kamphorst en Ria Parera aanwezig. ,,Dankzij de PlusBus doen ouderen leuke dingen met elkaar, er ontstaan nieuwe vriendschappen en er is grote behoefte aan. We hebben drie tot vier keer per week een uitje'', aldus Kamphorst en Parera.

LICHT NEGATIEF Voorzitter Jack de Jong van de Ballonfiësta Barneveld meldde dat de editie van 2018 een ,,licht negatief financieel resultaat had''. Slecht weer op de zaterdag - de vierde en afsluitende dag van het evenement - is daarvan volgens De Jong een belangrijke oorzaak. Toch besloot het bestuur uit de reserve 5.000 euro aan goede doelen te doneren. Er waren veertien aanvragen voor een bijdrage.

De Jong bedankte de bijna 170 sponsoren en 180 vrijwilligers, waardoor de 36ste editie van de Ballonfiësta in 2018 kon worden gehouden. Er waren 35 heteluchtballonnen, waaronder dertien 'special shapes'.

De 37ste editie staat dit jaar van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 augustus op het programma. Meer informatie: www.ballonfiestabarneveld.nl. 

Een cheque van 2.000 euro voor  de PlusBus van Welzijn Barneveld. Van links naar rechts vrijwilliger Theo Kamphorst, directeur Ellen Alders, Ballonfiësta-voorzitter Jack de Jong en vrijwilliger Ria Parera.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie