Afbeelding
Lex van Lieshout

Kootwijkerbroeker moet cel in vanwege ontucht

23 november 2018 om 14:10 lokaal

KOOTWIJKERBROEK/ARNHEM (APA) Een 43-jarige Kootwijkerbroeker is door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk, vanwege ontucht met vier jonge jongens. Daarnaast kreeg hij de maximale werkstraf van 240 uur. 

De ontucht vond plaats vanaf 2004 en duurde tot in 2018. De jongens werden voor handelingen betaald in de vorm van geld of dure brommeronderdelen. Bij drie van de vier jongens begon de ontucht toen zij jonger dan 16 jaar waren. Drie van de vier slachtoffers waren broers. Zij wisten het niet van elkaar. Ook nadat de man door familie van de slachtoffers was aangesproken op zijn gedrag, heeft de ontucht nog plaatsgevonden.

De reclassering adviseerde een geheel voorwaardelijke straf, omdat de Kootwijkerbroeker in behandeling is. Maar daarvoor vond de rechtbank de feiten te ernstig. Wel heeft de rechtbank de straf gematigd in vergelijking met de eis van de officier van justitie, zodat de man na de celstraf snel zijn behandeling kan voortzetten. Die behandeling is daarom als bijzondere voorwaarde aan het voorwaardelijke gedeelte gekoppeld. Justitie eiste twee weken terug een gevangenisstraf van tien maanden onvoorwaardelijke en tien maanden voorwaardelijk.

De 43-jarige moet zijn slachtoffers ook in totaal 8.300 euro aan schade en smartengeld betalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie