Archieffoto van het oude pand van de Albert Heijn aan de Hoofdstraat in Voorthuizen.
Archieffoto van het oude pand van de Albert Heijn aan de Hoofdstraat in Voorthuizen. Wouter van Dijk

Supermarkt maakt plaats voor winkel en appartementen

26 september 2018 om 10:56 lokaal

VOORTHUIZEN Het voormalige pand van de Albert Heijnsupermarkt aan de Hoofdstraat in Voorthuizen, dat inmiddels al jaren leegstaat, gaat tegen de vlakte. Er komt een nieuwe winkel met daarboven twaalf appartementen. In het pand kán een nieuwe supermarkt komen, maar zeker is dat nog niet.

Wouter van Dijk

Dat is althans volgens wethouder Aart de Kruijf nu het plan. Ondernemer Gerard van den Tweel, die begin dit jaar het pand overnam van Maatschap De Voorde, komt nu met dit nieuwe plan op tafel. Nadat eerder het idee was om het huidige pand aan te passen om geschikt te maken voor een nieuwe supermarkt, is nu toch besloten te gaan voor sloop en volledige nieuwbouw. ,,Dit in combinatie met verruiming van het parkeerterrein achter het gebouw, door drie woningen aan de Koninginnelaan te slopen'', zegt de wethouder. Dat sloopplan zat eerder ook al in het vat. In het plan dat nu voorligt zijn 66 parkeerplaatsen ingetekend. ,,Maar sowieso moet parkeren nog verder uitgewerkt worden.'' Ondergronds parkeren is nu niet in het plan opgenomen.

Voor de nieuwe winkel wordt in eerste instantie gedacht aan een supermarkt. ,,Welk logo straks aan de gevel hangt, is nog niet zeker'', zegt De Kruijf. ,,Er zijn gedachten over verhuizing van de Aldi aan de Kerkstraat naar dit pand om zo het winkelcentrum compacter te maken, maar daar is nog geen besluit over.'' Omdat op deze locatie de bestemming 'centrum' rust, hoeft het volgens de wethouder niet per se een supermarkt te worden. ,,Het kan ook een ander soort winkel worden. Bij een nieuwbouwplan biedt dat ook meer mogelijkheden.''

Het nieuwbouwplan van Van den Tweel is opgesteld door ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost uit Ede. ,,De twaalf appartementen boven het winkelpand worden zowel in de categorieën middelduur als duur aangeboden'', zegt Wouter van den Top van De Bunte. Voordat het oude pand gesloopt wordt, moet nog een bestemmingsplantraject doorlopen worden en zal de buurt geïnformeerd worden. De Kruijf: ,,Ik verwacht dat daar nog wel enkele maanden overheen gaan.''

De supermarkt staat leeg sinds de verhuizing van de Albert Heijn naar het Smidsplein in oktober 2015. In de loop van 2016 meldde supermarktketen Deen uit Noord-Holland interesse te hebben om hier een winkel te openen, maar deze keten haakte later af, naar eigen zeggen vanwege de staat van onderhoud van het pand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie