,,Vervelend, jammer en een gemiste kans'', zo omschrijft David de Vos het cancelen van de paasbijeenkomst.
,,Vervelend, jammer en een gemiste kans'', zo omschrijft David de Vos het cancelen van de paasbijeenkomst. Eigen foto

David de Vos: Annuleren paasconferentie DoorBrekers ‘gemiste kans’

27 maart 2024 om 09:59 hartenziel

BARNEVELD Het driedaagse paasevent cancelen was ‘een eenzijdig besluit’ van de Barneveldse evangelische kerk DoorBrekers. Dat vertelde hoofdspreker David de Vos dinsdagavond in het NPO 1-programma Op1.

,,Ik mag niet meer komen, nee’’, reageert De Vos als interviewer Tijs van den Brink wijst op het nieuws over de grootschalige paasviering in de Barneveldse kerk. ,,Vervelend, jammer, een gemiste kans. Dat is zoals ik het voel. Het is een eenzijdig besluit geweest van hen, op basis van de krantenkoppen.’’ Hij vertelt dat ze erover in gesprek zijn gegaan, maar dat ze er niet samen uit konden komen.

KRITISCH

De Vos zou spreken, maar is niet meer welkom, vertelde voorganger Peter Paauwe gisteren in deze krant. Aanleiding zijn interviews in aanloop naar de presentatie van Rauw, de biografie van De Vos. Daarin is hij kritisch - niet alleen op zijn eigen leven, maar ook op de evangelische wereld.

Dit uitdragen in de media steekt Paauwe het meest. Hij vindt het verdeeldheid zaaien, spreekt van ‘een brug te ver’ en heeft het idee dat De Vos het alleen doet voor de aandacht.

HONDERDEN BERICHTEN

De Vos houdt er rekening mee dat hij ook in andere kerken niet meer welkom is. Tegelijk, zegt hij, bereikt zijn verhaal nu ook heel veel anderen. ,,Wat er ook gebeurt: ik krijg honderden berichten van kerkverlaters. Mensen die zeggen: er is eindelijk iemand die ons verhaal durft te vertellen.’’

De bekende spreker neemt geen afstand van God, benadrukt hij. ,,Ik heb gezegd: ik heb niet mijn geloof verloren, maar mijn religie.: de maniertjes.’’ Co-presentator Margje Fikse wijst naar het kruisje om zijn nek. ,,Dit kruisje is mij zeer veel waard’’, antwoordt De Vos. ,,Jezus is absoluut het gezicht van wie God is in deze wereld.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie