Aanpak veiligheid Valkseweg en omgeving in Barneveld

24 juni 2011 om 00:00 Achtergrond

BARNEVELD - De komende drie weken wordt de verkeersveiligheid op de Valkseweg in Barneveld verbeterd, tussen de kruising met de Van Zuylen van Nieveltlaan en de ovatonde bij de Hessenweg.

Dit deel van de Valkseweg loopt langs bedrijventerrein De Valk. Aan de ovatonde ligt ook de Rietberglaan, de toegangsweg naar de nieuwbouw van De Meerwaarde. Het schoolcomplex wordt maandag 22 augustus in gebruik genomen.

Op het genoemde deel van de Valkseweg alsook de Marconistraat, Wattstraat, Edisonstraat, Bellstraat, Voltastraat, Röntgenstraat en Pascalstraat komt een 30-kilometerzone. Verder komt er een plateau op het kruispunt Valkseweg-Marconistraat en twee drempels bij de huidige wegversmallingen tussen de Voltastraat en de ovatonde. De bestaande versmalling nabij de Marconistraat wordt verwijderd.

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en bedrijven zoveel mogelijk bereikbaar, aldus de gemeente. De Valkseweg wordt waarschijnlijk één of twee dagen afgesloten. Aanwonenden en bedrijven worden daarover vooraf door de aannemer geïnformeerd.

Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met de toezichthouder van de gemeente, H. van Asselt, bereikbaar via telefoonnummer 14 0342.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie