Landelijk Vorzitter Frank Naber spreekt de zichtbaar verraste Hans Lubbers toe onder het toeziend oog van enkele bestuursleden.
Landelijk Vorzitter Frank Naber spreekt de zichtbaar verraste Hans Lubbers toe onder het toeziend oog van enkele bestuursleden. eigen foto

Hans Lubbers onderscheiden met Gouden Insigne van Groei & Bloei

29 maart 2021 om 21:08 Lokaal Deel je nieuws

Maandagavond heeft Hans Lubbers - voorzitter van de afdeling Barneveld van de vereniging Groei & Bloei - uit de virtuele handen van Landelijk Groei & Bloei voorzitter Frank Naber de onderscheiding Gouden Insigne voor Buitengewone verdiensten uitgereikt gekregen. Lubbers ontving deze hoge onderscheiding bij zijn aftreden, na elf jaar voorzitter te zijn geweest van de afdeling Barneveld.


"Het komt maar weinig voor dat er een Gouden Insigne wordt uitgereikt", aldus landelijk voorzitter Naber: "Daar moet je wel wat voor gedaan hebben wil je er voor in aanmerking komen. Hans Lubbers is zo iemand, die zich met hart en ziel heeft ingezet voor onze hele Groei & Bloei vereniging. En niet alleen voor de afdeling Barneveld. Het doet me dan ook veel genoegen hem te mogen waarderen met deze onderscheiding."

Naast zijn voorzitterschap bekleedde Lubbers nog meer Groei & Bloei functies. Zo was hij rayonvoorzitter van Midden Nederland en als zodanig heeft hij nu zitting genomen in de nieuwe ledenraad van Groei & Bloei. Lubbers maakt ook deel uit van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek commissie die ieder voorjaar een week vol tuinevenementen organiseert, en verzorgt een deel van de Kaderdag voor nieuwe bestuursleden. Ook zakelijk doet Lubbers veel voor en met Groei & Bloei. Zo runt hij de tuinen-shop website en de bezoekmijntuin website. Ook verzorgt Lubbers de distributie van Groei & Bloei PR-artikelen voor alle 130 afdelingen.

Voortbestaan vereniging
Van 2009 tot 2019 was Lubbers 10 jaar lang voorzitter van Groei & Bloei Barneveld. Omdat er bij zijn statutair aftreden geen opvolger gevonden kon worden heeft hij zich bereid verklaard nog een jaar door te gaan om het voortbestaan van de vereniging veilig te stellen. In 2021 is er uiteindelijk een opvolger voor hem gevonden in de persoon van Riki van Boheemen, en treedt Lubbers met een gerust hart af.

Erelid
Naast de landelijke onderscheiding heeft het bestuur van Groei & Bloei Barneveld besloten Lubbers te benoemen tot erelid van Groei & Bloei Barneveld. Een verdienste die slechts enkele leden van Groei & Bloei Barneveld ten ere valt.
Lubbers was duidelijk verrast door alle onderscheidingen. Hij verzekerde de aanwezigen dat zij nog niet helemaal van hem af waren. Zo maakt hij voor de afdeling Barneveld nog altijd deel uit van de excursiecommissie die een- en meerdaagse Nederlandse en buitenlandse tuinreizen organiseert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie