Evert van de Veen
Evert van de Veen Anton Dommerholt

Bijzonder orgelconcert Evert van de Veen

12 juli 2021 om 08:16 Activiteiten Deel je nieuws

Evert van de Veen opent zomer orgelconcerten in Voorthuizen

Op zaterdag 17 juli a.s. zal Evert van de Veen het eerste orgelconcert geven in zomerserie in de  Gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat  te Voorthuizen.

Het concert begint om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 7,- (kinderen tot 15 jaar gratis)
Graag gepast of contactloos betalen. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via de beamer in de kerk.

Voor het concert in Voorthuizen  kan men zich van te voren aanmelden via: orgelcommissie@gk-voorthuizen.nl of via 06-27441103 of 06-83718167.  Voor meer informatie : www.orgelconcertenvoorthuizen.nl
Aanmelden bij de kerk, voorafgaand aan het concert, is mogelijk, tenzij  het aantal beschikbare plaatsen i.v.m. de anderhalve meter regeling is volgeboekt. Een negatief testbewijs is niet nodig.

Evert van de Veen,  speelt op 17 juli  o.a. een aantal werken  van zijn nieuwe CD met de titel ”Eigen koraalbewerkingen met een knipoog naar”…… Deze CD is onlangs opgenomen op het prachtige Hinsz orgel in de Martinikerk te Bolsward. Evert heeft 7 psalmbewerkingen en 6 liedbewerkingen gecomponeerd waarin de invloed van beroemde componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Widor, Franck, Guilmant en Reger hoorbaar is.
Bijzonder aan deze CD is dat Evert een bewerking over Psalm 116 heeft gecomponeerd ter nagedachtenis aan zijn vader die in januari j.l. is overleden. Een viertal bewerkingen heeft hij opgedragen aan zijn moeder, echtgenote, broer en zus.

Alle werken op de CD zijn ook als bladmuziek in druk verschenen. Het totale programma van de CD brengt hij op 21 juli ten gehore tijdens een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen.

Naast een vijftal werken van deze CD speelt Evert op 17 juli in Voorthuizen werken van Bach, Lemmens, Jones en Sowande.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie