Afbeelding
AberMedia

Jongen komt vast te zitten in drijfzand in Voorthuizen

2 maart 2020 om 12:49 Ongeval

VOORTHUIZEN Aan de Ploegschaar in Voorthuizen, in nieuwbouwwijk Wikselaarse Eng, is zaterdagmiddag rond 15.30 uur een jongen vast komen te zitten in drijfzand. De brandweer rukte uit om hem weer uit het zand te trekken. De gemeente Barneveld heeft de wadi direct na het incident afgezet met hekwerk.

Wouter van Dijk

Het gaat om een redelijk nieuwe wadi vlak langs de Wikselaarseweg. ,,We kregen melding van dit incident, nadat omstanders het jongetje niet uit het zand wisten te krijgen'', zegt woordvoerder Allard Schimmel van de brandweer. ,,Het was dan ook behoorlijk blubberig, want ook een paar brandweermensen zakten toch al gauw een halve meter weg.'' Volgens Schimmel maakt het jongetje het goed en is hij met de schrik vrijgekomen. Het zou gaan om een jongen van zes jaar oud, maar dat is niet zeker.

De gemeente Barneveld spreekt van een naar incident voor het jongetje en heeft naar eigen zeggen direct maatregelen getroffen. ,,Vorige week woensdag kregen we al melding van buurtbewoners dat er door de regenval drijfzand in de wadi was ontstaan'', zegt gemeentewoordvoerder Margreet van den Broek. ,,Er was meer water in de wadi ontstaan dan op een normale manier weg kon. We hebben de wadi dezelfde dag nog afgezet met lint. Zaterdagochtend zijn er ook waarschuwingsborden bij geplaatst.'' Desalniettemin kwam het jongetje zaterdagmiddag toch in het drijfzand terecht, omdat hij onder het afzetlint doorkroop.

,,We hebben het terrein nu afgezet met hekwerk en we gaan de komende tijd kijken of er aanvullende maatregelen getroffen moeten worden om de situatie veiliger te krijgen'', zegt Van den Broek. Het was volgens haar sowieso al de bedoeling dat het terrein nog ingezaaid moest worden met gras.

Volgens een buurtbewoner is de situatie met drijfzand ontstaan door een combinatie van veel regen, gestort zand in de wadi en een ,,bijzonder harde grondlaag'' daaronder. ,,Daar komt bij dat door de harde wind van de afgelopen tijd materiaal is verspreid, dat misschien interessant is voor kinderen om mee te spelen. Denk aan een stuk hout of een pallet.'' De buurtbewoner vindt het naar eigen zeggen ook vreemd dat er in de wadi boompjes en struiken zijn geplant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie