Afbeelding
Politie.nl

Drie mannen aangehouden voor een poging tot oplichting van een 89-jarige vrouw uit Lunteren

29 januari 2022 om 14:37 Misdaad

LUNTEREN Een 89-jarige vrouw uit Lunteren is vrijdagavond op het nippertje door haar kleinzoon gered. De vrouw werd benaderd door een ‘bankmedewerker’. De ‘bank’ zou informatie hebben over het feit dat mensen haar zouden willen beroven en wilde daar een stokje voor kunnen steken.  

Door Ted Walker

De dame in kwestie gaf haar pincode en verwachtte dat de ‘bankmedewerker’ haar pinpas zou komen ophalen. Toen de verdachte binnen was, zag de kleinzoon van het slachtoffer toevallig wat er gaande was, waarna de verdachte het op een rennen zette, het huis uit vluchtte en in een gereedstaande auto stapte.

AANGEHOUDEN De politie zette meteen groots in op het incident. Aan de hand van het kenteken, kon het voertuig met daarin de drie verdachten op de A50 bij Wijchen worden staande gehouden. Alledrie de mannen, van 20, 21 en 18 jaar oud, zijn aangehouden op verdenking van oplichting.

BANKHELPDESKFRAUDE Bij oplichting rond bankhelpdeskfraude doet een verdachte zich voor als medewerker van een bank en vertelt het slachtoffer dat het geld gevaar loopt. Er kan gevraagd worden om een app te installeren, zodat er vanaf afstand op de bankrekening meegekeken kan worden of bankpasjes worden thuis opgehaald.

GEEF UW PINCODE NIET De politie benadrukt dat een bank haar klanten nooit onder druk zal zetten om zo snel mogelijk te handelen. ,,Een bank heeft zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Daarnaast zal de bank u nooit vragen om uw pincode’’, aldus de politie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie