Simplex SSS-middenaanvaller Ludrich Inocente speelde dit weekeinde zowel tegen VCN als tegen Taurus. Het leverde een overwinning en een nederlaag op.
Simplex SSS-middenaanvaller Ludrich Inocente speelde dit weekeinde zowel tegen VCN als tegen Taurus. Het leverde een overwinning en een nederlaag op. Pauw Media

Twee wedstrijden is te veel, Simplex SSS gaat wéér op zondag onderuit

10 april 2022 om 21:35 Volleybal

BARNEVELD Voor de tweede keer in maand tijd speelde Simplex SSS twee wedstrijden in één weekeinde. Opnieuw werd een uitstekende prestatie op zaterdag gevolgd door een veel mindere op zondag. ,,Dit kunnen we gewoon niet.”

SSS was zaterdag veel te sterk voor VCN: 3-0 (25-14, 25-17, 25-19), maar haalde een dag later tegen Taurus bij lange na niet het eigen niveau. Dat leidde in Houten tot een 3-1 (25-20, 17-25, 25-23, 26-24) nederlaag.
Ga er maar aan staan. Op zaterdagavond om 20.30 uur de eerste wedstrijd van het weekeinde spelen en zondagmiddag om 14.00 uur opnieuw vol aan de bak moeten. ,,Geen enkel team in de eredivisie is gewend om twee wedstrijden in zo’n korte tijd te spelen’’, zegt Hans Seubring. ,,Je merkte zondag meteen dat het een heel zware zit ging worden. Zaterdag waren we fris en fruitig, terwijl het zondag een ‘hang-en-wurg-wedstrijd’ werd.”
De Barnevelders moesten het ook nog eens stellen zonder Kian Macnack. De diagonaal was geselecteerd voor Jong Oranje en speelde een kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Johan Gruvaeus moest het nu in zijn eentje doen op die positie en dat terwijl de Zweeds international al een tijd kampt met heupklachten.
,,Johan miste nog wat ritme. Tegen VCN was het nog wel genoeg, maar tegen Taurus niet. Je kon het Johan ook niet echt aanrekenen, want zondag hadden we ook helemaal geen servicedruk. Je zag gewoon dat er geen scherpte in de ploeg zat.”
Dat laatste was vorige maand ook al toen SSS in Limburg onderuit ging. ,,Ook toen bleek dat ons team het moeilijk krijgt als het twee wedstrijden binnen 24 uur moet spelen. Tegen Taurus leverden we een draak van een wedstrijd af. Je zag dat er door vermoeidheid irritaties kwamen. We hebben ons in dat opzicht niet van onze beste kant laten zien.”
Seubring vroeg zich al vaker af wat de meerwaarde is van het spelen in de B-poule. ,,Natuurlijk willen we graag vijfde worden, maar nu wordt deze competitie afgeraffeld. Dat stuit me tegen de borst. Gelukkig hoeven we niet nog een keer twee keer in een weekeinde te spelen, al weet je het nooit. Want het programma verandert keer op keer.”
,,Ik had graag gezien dat dingen meer in overleg geregeld worden. Misschien kun je dan voorkomen dat de ene ploeg wel en de andere ploeg niet twee wedstrijden in een weekeinde speelt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie