De SSS-damesploeg ging in eigen huis onnodig onderuit tegen Avior: 1-3.
De SSS-damesploeg ging in eigen huis onnodig onderuit tegen Avior: 1-3. Bram van den Heuvel

Simplex/SSS verliest geheel onnodig in eigen huis

6 maart 2022 om 11:32 Volleybal

BARNEVELD Simplex/SSS verloor afgelopen zaterdag onnodig van Avior uit Deventer. De Barneveldse dames speelden bij vlagen uitstekend volleybal, maar zagen dat niet beloond via een overwinning. Na setwinst in de eerste set won Avior de overige sets en pakte de winst met 1-3. SSS verloor daarmee de aansluiting met de middenmoot.

‘Al met al hebben we toch te weinig geleverd. Zowel in de derde als vierde set waren er winstkansen, maar we maakten zelf teveel persoonlijke fouten en konden onvoldoende druk leggen in onze service’, zo keek hoofdblokkeerster Rachel Florijn teleurgesteld terug op de wedstrijd.

In de eerste set leek er nog weinig aan de hand voor de thuisploeg. Hoewel Avior wat hoger stond op de ranglijst was dat niet te zien aan het spel. Sterker nog, SSS startte uitstekend en leverde een prima eerste set af. Claudia Davelaar en Iris Boerman begonnen op de buitenposities met Maartje Koudijs als spelverdeelster en Romee van de Berg in de diagonaal. Geralde van de Bunt en Rachel Florijn vormden het middenblok. Het souvereine spel in de eerste set bleek geen garantie voor de winst, want in no-time kwam de thuisploeg in de tweede set op een 6-1 achterstand. Trainer/coach Ezau Abraham paste veel dubbele wissels toe, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Avior bleef eenvoudig overeind in de passing en had aan de buitenkant de beschikking over een tweetal sterke aanvalsters. De SSS-blokkering had daar onvoldoende antwoord op. Veel ballen werden via het blok uitgeslagen. SSS zag de tweede set met 16-25 verloren gaan.

Wat volgde waren 2 spannende sets die uiteindelijk beiden met 23-25 verloren zouden gaan. ‘Voor mijn gevoel speelden we verzorgder volleybal, maar op de een of andere manier kregen we toch te weinig grip op Avior. Mylene Schaap viel nog een aantal keren goed in, maar al met al brachten we toch te weinig. Hoewel er dit seizoen geen teams kunnen degraderen was de wil er zeker wel om voor de winst te gaan, maar we kwamen telkens in de slotfase wat tekort. Zonde. Dit voelt echt als een knullig verlies dat niet nodig was’, aldus Florijn.