Simplex/SSS hunkert naar het nieuwe seizoen. Op de foto boven van links naar rechts Geralde Bouw, Julie ten Brink, Marjolein Coers, Romee van den Berg, Jaleesa Izijk en Ezau Abraham. Beneden Iris Boerman, Joke Hahn, Maartje Koudijs, Claude Davelaar, Rachel Florijn en Hanna Tingen. Abia Veenvliet ontbreekt op de foto.
Simplex/SSS hunkert naar het nieuwe seizoen. Op de foto boven van links naar rechts Geralde Bouw, Julie ten Brink, Marjolein Coers, Romee van den Berg, Jaleesa Izijk en Ezau Abraham. Beneden Iris Boerman, Joke Hahn, Maartje Koudijs, Claude Davelaar, Rachel Florijn en Hanna Tingen. Abia Veenvliet ontbreekt op de foto. foto van 't Land

Assistent Klok vol optimisme over seizoen SSS-volleybalsters

17 september 2021 om 15:43 Volleybal

BARNEVELD Het afgelopen jaar was een moeilijk, vreemd en vooral emotioneel jaar voor de damesploeg van Simplex/SSS. Zo was het lang onduidelijk of de competitie alsnog opgepakt zou worden, of er getraind kon worden, maar met name het onverwachte overlijden van trainer/coach Bert Gerritsen hakte er in bij de damesploeg. 

,,Het was heftig. In die periode leer je elkaar goed kennen en hebben we onderling altijd contact gehouden. Inmiddels staat het vizier weer op scherp. Mijn eerste indruk is dat we nauwelijks achterstand hebben opgelopen in de coronaperiode. We hebben ons niveau snel opgepikt en alleen fysiek was het aanpoten om wedstrijdfit de competitie in te gaan.”

LIBERO Aan het woord is de 22-jarige Jeffrey Klok die via oud-SSS-trainer Joost Samson werd gevraagd om een gedeelte van de trainingen op zich te nemen bij de SSS-damesploeg. Jeffrey Klok, zelf libero bij de mannenploeg van Dynamo Apeldoorn, is inmiddels alweer vier jaar betrokken bij SSS, waar hij het nog steeds uitstekend naar zijn zin heeft. ,,Ik doe de maandagtraining. Donderdag en tijdens de wedstrijden staat trainer-coach Ezau Abraham voor de groep. Een uitstekende combi wat mij betreft. We hebben goed contact en proberen onze volleybalkennis samen te brengen. Qua persoonlijkheid lijken we ook wel op elkaar, dus dat matcht wel.” 

POSITIES GOED BEZET Over de selectie is hij meer dan tevreden. ,,We hebben waar mogelijk doorgetraind en het is een goede groep die elkaar inmiddels al aardig goed kent. Ook de nieuwkomers hadden aan een enkele proeftraining genoeg om te besluiten te blijven. Dat zegt genoeg.” Bij SSS vertrokken Laurette Willems, Charlotte de Feiter en Mylene Schaap om uiteenlopende redenen. Nieuw binnen de selectie zijn Hanna Tingen, Marjolein Coers, Iris Boerman, Julie ten Brink en Abia Veenvliet. Joke Hahn, Romee van den Berg, Geralde van de Bunt, Rachel Florijn, Jaleesa Izijk, Claude Davelaar en Maartje Koudijs maken ook dit seizoen deel uit van het team en dat betekent dat alle posities goed bezet zijn en de onderlinge concurrentie groot is. SSS lijkt klaar voor de competitiestart met een uitgebalanceerde selectie van twaalf speelsters. ,,We gaan het wel zien. Voorspellen is natuurlijk lastig, want alle teams hebben met de coronaperiode te maken gehad. Vooralsnog ben ik meer dan tevreden. Ezau en ik vullen elkaar goed aan en er is een goede klik met deze groep. Ik ben erg benieuwd.”

Simplex/SSS start de competitie met een uitwedstrijd tegen Set Up 3 uit Ootmarsum. Aanvang van het duel is om 14.30 uur.

Gerard Brom

advertentie
advertentie
advertentie