SDS kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Staand van links naar rechts: Fabienne Kemper, Sacha Kemper, Marèl van Veen, Dorine Reijersen en Robin van Zevenbergen. Gehurkt vanaf links Judith Deenekamp, Esther van Voskuilen, Michelle Deenekamp en Isa Stormmesand.
SDS kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Staand van links naar rechts: Fabienne Kemper, Sacha Kemper, Marèl van Veen, Dorine Reijersen en Robin van Zevenbergen. Gehurkt vanaf links Judith Deenekamp, Esther van Voskuilen, Michelle Deenekamp en Isa Stormmesand. Pauw Media

SDS-coach Robin van Zevenbergen optimistisch

17 september 2021 om 13:24 Volleybal

VOORTHUIZEN Het was toch even slikken na de persconferentie van oktober 2020 toen het stilleggen van de competitie definitief bleek te zijn. Volleybalvereniging SDS had net haar nieuwe onderkomen aan De Eng met een bescheiden feestje ingeluid, toen de competitie alsnog werd stilgelegd. 

Inmiddels is SDS een jaartje verder en is er weer reuring in het Voorthuizense verenigingsleven. Na een jaartje ‘beachen’ wordt er weer fanatiek getraind in sporthal De Eng en zowel het jeugdige damesteam als de nieuwbakken trainer/coach Robin van Zevenbergen genieten volop. ,,We hebben er zin in en zijn zeer gemotiveerd!”

KORTE VOORBEREIDING De 31-jarige libero van SDS heeft zichtbaar zin in het nieuwe avontuur met de SDS-dames. ,,We zijn nu vier weken bezig en de voorbereiding naar het nieuwe seizoen is vrij kort, dus de komende tijd wordt het hard trainen om de vaste patronen er in te krijgen. We hebben een jong team en ik verwacht dat de start waarschijnlijk wat moeizaam zal zijn, maar er zit veel potentie in het team en ik ga er vanuit dat we dit seizoen geen problemen krijgen om ons te handhaven.” Robin van Zevenbergen (in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur) kent de vereniging inmiddels als zijn broekzak. Vanaf zijn tiende volleybalt hij al bij SDS en na diverse jeugdteams is Robin al enkele jaren de vaste libero van de SDS-herenploeg. Ook het geven van trainingen is hem met de paplepel ingegoten, want al vanaf zijn veertiende heeft Van Zevenbergen allerlei teams onder zijn hoede genomen. 

WOEKEREN MET DE TIJD ,,Erik Verkade vroeg of ik de trainingen en coaching op me wilde nemen en daar heb ik even over nagedacht. Door mijn beroep is het soms woekeren met de tijd, maar in overleg met mijn werkgever probeer ik de maandag en woensdag op tijd thuis te zijn om de trainingen te kunnen leiden. Mocht ik onverhoopt een keertje niet kunnen coachen omdat we zelf moeten spelen, dan kan ik een beroep doen op Hans Kemper voor de coaching.” Aan voorspellingen waagt de enthousiaste oefenmeester zich niet. ,,Het belangrijkste vind ik dat we beter worden, zowel individueel als qua team. Organisatie binnen het team is belangrijk. Een spelsituatie lezen en inzicht krijgen in het positiespel. We werken keihard en we hopen dat we de progressie ook in de wedstrijden kunnen laten zien.”

Binnen het damesteam zijn Cindy Monster, Inge Kruitbosch en Dieke Goodijk gestopt. Nieuw is Esther van Voskuilen vanuit de A-jeugd die op de middenpositie gaat spelen. Isa Stormmesand zal dit seizoen de spelverdeling voor haar rekening nemen, terwijl Marèl van de Veen en Michelle Deenekamp op het midden geposteerd worden. De aanval wordt gevormd door Sacha Kemper, Judith Deenekamp, Dorine Reijersen en Fabiënne Kemper. 

De dames beginnen de competitie met een uitwedstrijd tegen EVV 2 uit Elburg. Aanvang van het duel is om 10.30 uur in sporthal ‘t Huiken.

Gerard Brom

advertentie
advertentie
advertentie