De verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen bij SDS. Op de foto staand van links naar rechts Hendrik-Jan van Dijk, Gerald van de Kuilen, Marc Aelbers, Everhard Bleijenberg. Gehurkt van links naar rechts Niels Groeneveld, John Groenheijde en Robin van Zevenbergen.
De verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen bij SDS. Op de foto staand van links naar rechts Hendrik-Jan van Dijk, Gerald van de Kuilen, Marc Aelbers, Everhard Bleijenberg. Gehurkt van links naar rechts Niels Groeneveld, John Groenheijde en Robin van Zevenbergen. Pauw Media

‘Een top-3-klassering zit er niet in’ voor SDS-heren

17 september 2021 om 12:22 Overig

VOORTHUIZEN Het zal even wennen zijn binnen de lijnen van het SDS-herenteam. Geen Erik Verkade die de lijnen uitzet en geen Anton Mulderij als vaste steunpilaar op de aanvallerspositie. 

SDS moet het dit seizoen doen zonder twee vaste waarden die sinds jaar en dag de kar trokken van het Voorthuizense vlaggenschip. Beide spelers waren al tijden niet wedstrijdfit en zagen geen rol meer voor zichzelf weggelegd in het nieuwe seizoen. Een minimale selectie van zeven man gaat proberen er toch nog een mooi seizoen van te maken, waarbij de ervaren spelers Marc Aelbers en Erik Kooloos de training en coaching gaan verzorgen. ,,Dat we geen top-3 gaan spelen mag duidelijk zijn”, zo klinkt het realistisch en eensgezind.

Erik Kooloos (40) en Marc Aelbers (39) zijn nuchter waar het gaat om de verwachtingen van het nieuwe seizoen. ,,Het zou zo maar kunnen dat we degradatievolleybal gaan spelen. We hopen natuurlijk ons te kunnen handhaven in de promotieklasse, maar dan moet alles kloppen en iedereen moet heel blijven.” Het gat dat spelverdeler Erik Verkade achterlaat als spelverdeler zal zo goed en kwaad als het kan worden gevuld door Erik Kooloos en Hendrik-Jan van Dijk die beurtelings de spelverdeling op zich gaan nemen. 

SPELVERDELER WELKOM  ,,Op zich gaat dat prima, al zou een echte spelverdeler natuurlijk welkom zijn omdat we nu aanvallend inleveren. We hebben het laatste jaar gelukkig niet stilgezeten. Er is door alle spelers veel aan beachvolleybal gedaan en alle spelers hebben genoeg discipline om keihard te trainen met de juiste instelling”, aldus Kooloos die zelf al jarenlang deel uitmaakt van de selectie. De 40-jarige Barnevelder, in het dagelijks leven functioneel beheerder, speelde vanaf zijn 21ste bij SDS om er vervolgens even tussenuit te stappen. De laatste vijf jaar is hij weer een vaste waarde voor de Voorthuizenaren waar hij dit jaar zowel op het midden als in de spelverdelerspositie mag proberen SDS te behouden voor de promotieklasse. Marc Aelbers, in het dagelijks leven logistiek productieplanner, kwam vanuit de jeugd van SSS naar SDS en maakt alweer elf jaar deel uit van de selectie. ,,We weten wat we aan elkaar hebben. We spelen al zo lang samen en zowel binnen de lijnen als daarbuiten zijn we een echte vriendenploeg. We gaan er keihard voor werken in een perfecte nieuwe sporthal, maar de kans is natuurlijk wel levensgroot dat we degradatievolleybal gaan spelen. We gaan het zien.”

Dat beide spelers nu samen de kar gaan trekken is in goed overleg gebeurd. ,,We hebben dat als team besloten. Er is helaas nauwelijks aanwas waar het gaat om jeugdspelers en het zou niet gepast zijn om dan een betaalde trainer vast te leggen. Dat kunnen we niet maken voor de vereniging en ik kan me voorstellen dat een ambitieuze trainer liever een jonge getalenteerde groep onder zijn hoede neemt dan een stelletje veteranen”, zo luidt het glimlachend en eensgezind. 

SCHALING Behalve Erik Kooloos en Marc Aelbers maken Gerald van de Kuilen, John Groenheijde, Hendrik-Jan van Dijk, Robin van Zevenbergen en Niels Groeneveld deel uit van de selectie. Fernand Schaling en Wim van der Spelt vullen de selectie aan, waarbij eerstgenoemde alleen de thuiswedstrijden beschikbaar is, terwijl Van der Spelt vooralsnog alleen meetraint en alleen bij nood inzetbaar is. 

De mannen van SDS beginnen de competitie later omdat de uitwedstrijd tegen Hellas is uitgesteld. Dat betekent dat SDS de competitie start op 2 oktober tegen Aetos 3 uit Arnhem.

Gerard Brom

advertentie
advertentie
advertentie