SDS-aanvalster Michelle Deenekamp passeert het Avior-blok. SDS won de wedstrijd met 3-1
SDS-aanvalster Michelle Deenekamp passeert het Avior-blok. SDS won de wedstrijd met 3-1 Bram van den Heuvel

Slordig SDS morst punt: 3-1

11 oktober 2020 om 11:43 Volleybal

VOORTHUIZEN De volleybaldames van SDS pakten zoals mocht worden verwacht de winst tegen het zwakke Avior-5 uit Schalkhaar. Toch kon SDS-trainer/coach Erik Verkade niet helemaal tevreden zijn. ‘We hebben onze tegenstandster veel te veel punten cadeau gedaan.’

Met vlagen speelden we prima, maar er waren ook veel momenten dat we ons niveau absoluut niet haalden. Daar moeten we hard aan werken’, zo keek Verkade kritisch terug. Al tijdens het inslaan was duidelijk dat van Avior niet al te veel verwacht mocht worden. De ploeg wist nog geen set te winnen in de eerste 3 wedstrijden en het was aan SDS om geen sets te laten liggen.

ZWAKKE PLOEG De thuisploeg begon met Dieke Goodijk in de spelverdeling en Judith Deenekamp op de diagonaalpositie. Michelle Deenekamp en Marèl van Veen bemanden het midden en Fabienne Kemper en Dorine Reijersen begonnen als hoofdaanvalsters. Belangrijkste wapen van Avior bleek de service, maar zowel aanvallend als in de passing had SDS weinig te duchten van deze zwakke ploeg. ‘Er komen weinig normale ballen terug uit hun servicepass en dan moet je de concentratie opbrengen om het zelf wel goed te doen. Ik heb gedurende de wedstrijd veel gewisseld om iedereen scherp te houden, want eigenlijk was het een saaie wedstrijd. Wanneer we ons niveau kunnen halen moet je zo’n ploeg 4 sets lang onder de 15 kunnen houden. Zo goed zijn we echter nog niet. In de trainingen komt dat er wel uit, maar in de wedstrijden missen de benodigde wedstrijdintelligentie. Ik had gehoopt dat we daar wat verder in waren. Het is een soort golfbeweging. Met vlagen gaat het goed, maar helaas maken we ook veel fouten’.

ONERVARENHEID Verkade doelde daarbij vooral op de derde set waarin SDS met name op het midden veel punten liet liggen. Daarbij serveerde SDS tot 7x fout en kreeg Avior zo maar de set in de schoot geworpen. ‘Dat is toch een beetje onze onervarenheid. Wil je bovenin eindigen dan moet je in dit soort wedstrijden gewoon 5 punten pakken.’ Toch ziet de SDS-trainer wel degelijk progressie. ‘We hebben ook hele goeie dingen laten zien. Een jaar geleden waren we in hun spel meegegaan, nu dicteerden we de wedstrijd. Er zit veel potentieel in het team, maar we moeten keihard werken om dat er ook uit te laten komen’.

SDS Dames - Avior
SDS Dames - Avior
SDS Dames - Avior
SDS Dames - Avior
SDS Dames - Avior
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie