De eerste thuiswedstrijd voor de SDS-dames verliep ongelukkig.
De eerste thuiswedstrijd voor de SDS-dames verliep ongelukkig. Erik van 't Land

Ongelukkige start SDS-dames

20 september 2020 om 12:17 Volleybal

VOORTHUIZEN De damesploeg van SDS is er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. Tegenstandster Zeewolde bleek de meest gelukkige ploeg op de beslissende momenten en pakte de 1-3 winst.

‘Heel erg jammer natuurlijk, omdat we gelijkwaardig waren. Het had ook zomaar in ons voordeel kunnen uitpakken. Op de momenten dat het moest hadden we onvoldoende scorend vermogen en dat brak ons uiteindelijk op’, zo keek Inge Kruitbosch namens SDS terug op de wedstrijd.

DEBUUT Het was ook het debuut voor de 17-jarige Isa Stormmesand. De talentvolle spelverdeelster, afkomstig uit de eigen A-jeugd, mocht direct aan de bak doordat Dieke Goodijk vanwege verkoudheidsverschijnselen thuis bleef. Isa begon het duel sterk, mede doordat de passing uitstekend verzorgd was. Het leverde een 25-23 setwinst op en die opsteker zou een uitstekende basis moeten zijn voor de uiteindelijke winst. Helaas stokte het daarna bij de thuisploeg. Het spel werd wisselvalliger en de passing werd minder.

NIET STABIEL ‘We lieten hele goeie dingen zien, maar helaas was het ook nog niet stabiel, waardoor we teveel onnodige fouten maakten. Het kostte ons de tweede en derde set’, aldus SDS-aanvalster Inge Kruitbosch. Ook in de beslissende vierde set slaagde SDS er niet meer in om het niveau van de eerste set te halen. Op de spannende momenten wisten we geen directe punten te scoren, waardoor Zeewolde de aanval kon overnemen. Michelle Deenekamp had nog een uitstekende fase, maar ook zij kon niet voorkomen dat de set uiteindelijk met 24-26 verloren ging. ‘Zonde, want over 4 sets hebben we bijna evenveel punten gescoord. Er zit potentie genoeg in dit team en we hebben het zelf een beetje laten liggen. Jammer, maar het geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Daar moeten we aan vasthouden’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie