SDS won het thuisduel tegen Aetos eenvoudig met 4-0.
SDS won het thuisduel tegen Aetos eenvoudig met 4-0. Pauw Media

SDS-dames soeverein naar 4-0 winst

8 december 2019 om 11:49 Volleybal

VOORTHUIZEN De dames van SDS deden wat verwacht mocht worden in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Aetos, namelijk winnen met maximale cijfers. De zwakke ploeg uit Arnhem kon alleen in de eerste set verweer bieden, maar na de 25-22 in de eerste set liep SDS eenvoudig uit naar een 4-0 overwinning en 5 belangrijke punten.

'We doen lekker mee. De laatste jaren was het vooral onderin knokken, dit geeft wat meer lucht al was de wedstrijd niet al te best. We waren slordig achterin, wat de aanval niet ten goede kwam', zo analyseerde SDS-coach Erik Verkade na afloop.

SDS moest het doen zonder Mirte Bosch die kampt met een schouderblessure. Aan de andere kant speelde Cindy Monster een prima wedstrijd. 'Ze doet het prima op die positie. Het geeft het team rust en vastigheid en dat hebben we nodig'. De eerste set wist Aetos in eerste instantie op ruime voorsprong te komen, mede door de zwakke passing en het matige serveren. SDS herstelde waarna de overige set souverein naar de thuisploeg gingen.