SDS deed zichzelf tekort in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit.
SDS deed zichzelf tekort in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Erik van 't Land

SDS wacht nog op eerste winst

11 oktober 2020 om 10:47 Volleybal

VOORTHUIZEN Ondanks een veelbelovende start liet SDS zich toch de kaas van het brood eten in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit uit Oldebroek. De thuisploeg profiteerde van het grote aantal persoonlijke fouten van Blauw Wit en pakte verdiend de eerste set met 25-18. Daarna was het echter SDS zelf dat veel te veel fouten maakte en alsnog Blauw Wit de gelegenheid gaf de wedstrijd naar zich toe te trekken met 1-3.

‘We hebben onszelf tekort gedaan’, zo vond ook SDS-middenman Hans Brom. ‘Blauw Wit was vanmiddag te kloppen, maar we speelden onvoldoende ons eigen spel. Zowel in de passing, spelverdeling als aanval liep het niet lekker en dan is het jammer dat de tegenstander er toch weer met de punten vandoor gaat.’

NACHTKAARS Na de eerste set won Blauw Wit de volgende sets met 21-25 en 18-25 en vervolgens ging de laatste set als een nachtkaars uit. SDS bracht wat wissels aan waarbij Hans Brom en John Groenheijde speeltijd kregen. Het mocht niet baten, met 12-25 ging de winst naar Blauw Wit.