Simplex/SSS startte de competitie uitstekend met een 0-4 overwinning in Ootmarsum.
Simplex/SSS startte de competitie uitstekend met een 0-4 overwinning in Ootmarsum. foto van 't Land

Simplex/SSS start uitstekend met 0-4 winst

19 september 2021 om 13:15 Volleybal

BARNEVELD De kop is er af voor de damesploeg van Simplex/SSS. In Ootmarsum wonnen de volleybaldames van SSS overtuigend van SetUp-3 waarbij SSS alleen in de eerste set wat moeite had om de set binnen te halen. De overige sets won de Barneveldse ploeg soeverein en met 5 punten in de pocket was SSS meer dan tevreden.

‘Echt leuk om weer competitie te kunnen spelen. We hebben natuurlijk al de nodige wedstrijden gespeeld, maar dit geeft een goed gevoel. Spelen met publiek erbij en ook nog de winst pakken is lekker´, zo keek hoofdblokkeerster Rachel Florijn tevreden terug. De ploeg uit Ootmarsum was in het verleden nog wel eens een obstakel voor SSS, maar daar was nu weinig van te merken. ‘Ik denk wel dat SetUp het moeilijk gaat krijgen. Om eerlijk te zijn kende ik bijna niemand terug van dit team. Het is een heel jong team en ze maken ontzettend veel fouten en het zou me niet verbazen wanneer deze ploeg het moeilijk gaat krijgen in het verdere verloop van de competitie’, zo verwacht de SSS-blokkeerster. 

Betere ploeg

Trainer/coach Ezau Abraham koos voor Maartje Koudijs op de spelverdelerspositie. De overige posities werden ingevuld door Geralde van de Bunt, Rachel Florijn, Romee van den Berg, Jaleesa Izijk en Claude Davelaar. Al in de eerste set werd duidelijk dat SSS de betere ploeg was. SSS pakte een marge van 4 punten, maar zag de thuisploeg terugkomen tot 24-24 en 25-25, waarna de ervaring SSS de eerste setwinst opleverde.

In het verdere vervolg ging het beter draaien bij SSS. Maartje Koudijs kwam steeds beter in haar rol en met gevarieerd aanvalsspel werd de ploeg uit Ootmarsum onder druk gezet en met een duidelijke 22-25, 16-25 en 18-25 was de 0-4 overwinning een feit. 

Mooie opsteker

‘Lekker om zo te beginnen, maar ik denk niet dat deze tegenstandster een echte graadmeter is. We zullen nog zware wedstrijden krijgen, maar het is gewoon lekker om weer voor de punten te spelen. De 5 punten zijn een mooie opsteker’, zo keek Rachel Florijn terug.

advertentie
advertentie