(Archieffoto VVOP - Stroe)
(Archieffoto VVOP - Stroe) Henk Hutten

Pijnlijke nederlaag VV Stroe

21 mei 2022 om 19:57 Voetbal

STROE Door een 2-3 nederlaag tegen SC Hoevelaken heeft VV Stroe een flinke tegenvaller te verwerken gehad in de strijd tegen degradatie. Door het verlies en de verrassende winst van concurrent Advendo’57 staat Stroe nog maar twee punten voor op de laatste plaats die degradatie naar de vierde klasse tot gevolg heeft.

Op Sportpark De Bosrand moest Stroe het zonder de geschorste Ariën Arends en de geblesseerde Remco Noorlander doen tegen Hoevelaken dat aan een sterke serie bezig is en via winst in de derde periodetitel de nacompetitie voor promotie nog kan halen. Hoevelaken kwam via een doeltreffende counter op voorsprong, waarna de weer in de basis teruggekeerde Erwin van Essen een penalty naast schoot. Na goed voorbereidend werk van Roy Groenevelt scoorde de sterk spelende Milan van Essen de verdiende gelijkmaker en voor rust was diezelfde Van Essen dichtbij een tweede goal. Mede door het uitvallen van Dylan Morren verloor Stroe in de tweede helft de grip op de wedstrijd, al kwam het na een 1-2 achterstand alweer snel op gelijke hoogte via de attente Roy Kruse. Twintig minuten voor tijd scoorde Hoevelaken na een counter de winnende treffer: 2-3.

Trainer Bert van den Brink: “Dit is een hele teleurstellende middag voor Stroe. Op basis van de tweede helft is dit een verdiende nederlaag, in de eerste helft waren we wel goed en hebben we een paar grote kansen gemist. Voor de wedstrijd zeiden we dat dit de laatste kans was om er rechtstreeks in te blijven. Nu moeten we alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen en volgende week in Harderwijk van Zwart-Wit’63 winnen.”