(Archieffoto VVOP- Stroe)
(Archieffoto VVOP- Stroe) Henk Hutten

Titelaspiraties VVOP weg na nederlaag

21 mei 2022 om 19:24 Voetbal

VOORTHUIZEN Door een 2-1 nederlaag tegen ONA’53 kan VVOP het kampioenschap definitief vergeten en moeten de Voorthuizenaren proberen via de nacompetitie te promoveren naar de tweede klasse.

Op Sportpark Van Ketwich Verschuur begon VVOP met doelman Freek van de Steeg, Jeffrey Davelaar en Nick Hoogebeen in de startopstelling en kreeg Daan Witte al snel een kans op de openingstreffer. Niet veel later scoorde de Wageningse thuisclub uit een counter de eerste goal van de wedstrijd. VVOP had meer balbezit en kreeg via Jeffrey Davelaar, Jos van Milligen (paal) en Niek Bos grote kansen op de gelijkmaker, die uiteindelijk gescoord werd door Aart van Veldhuizen na een geweldige aanval met daarin een hoofdrol voor Jeroen Peer. Vlak voor rust kwam ONA’53 echter weer op voorsprong uit een rebound: 2-1. In de tweede helft kwam VVOP niet verder dan een buitenspeldoelpunt en wat mogelijkheden, terwijl de counters van ONA’53 ook gevaarlijk bleven.

Trainer Ramon Hoogebeen: “Het was niet best, maar het was ook lastig om veel mogelijkheden te krijgen tegen een goed verdedigende ploeg. Na de prachtige gelijkmaker hadden wij goede hoop dat we konden doordrukken, maar helaas kwamen we snel weer op achterstand.”

Zaterdag speelt VVOP in Voorthuizen tegen koploper Otterlo.