(Archieffoto Terschuurse Boys- Hoevelaken)
(Archieffoto Terschuurse Boys- Hoevelaken) Guido de Boer

Terschuurse Boys pakt punt in Veenendaal

30 april 2022 om 17:42 Voetbal

TERSCHUUR Terschuurse Boys heeft aan de uitwedstrijd tegen subtopper Veenendaal een belangrijk punt overgehouden. Net als eerder dit seizoen in Terschuur eindigde het duel in een doelpuntloze remise.

Dankzij een ijzersterke defensie en een uitstekende serie na de winterstop herstelde Terschuurse Boys zich knap van de matige competitiestart. Uit de laatste vier wedstrijden werd echter maar een punt gehaald, waardoor de club uit Terschuur in de bijzonder sterke derde klasse B toch weer in de degradatiezone is beland. Op Sportpark De Groene Velden in Veenendaal ontspon zich een wedstrijd zonder veel grote kansen waarbij de thuisclub een optisch veldoverwicht had. De van een schorsing teruggekeerde aanvoerder Peter Overeem kreeg een grote kans op de openingstreffer, maar alleen voor de keeper schoot hij naast. Ook Gino Kamphorst had in de eerste helft nog een behoorlijke mogelijkheid maar zijn schot ging over. Aan de andere kant mocht Terschuurse Boys niet mopperen dat een doelpunt van Veenendaal wegens buitenspel werd afgekeurd.

In de tweede helft waren Jeffrey van Belkum en de niet fitte invaller Gydo Vos dichtbij een doelpunt, viel tweede elftalspeler Kevin Emond verdienstelijk in en had doelman Gerben Hilgers nog een belangrijke redding waardoor het spannende duel zonder doelpunten eindigde. Trainer Willem van ’t Land: “Een gelijkspel geeft de verhoudingen goed weer denk ik. Wij hebben er voor gekozen om in te zakken en gegroepeerd te verdedigen en toe te slaan in de omschakeling. We hebben het speelplan goed uitgevoerd en hadden met wat geluk ook nog kunnen winnen.”

Zaterdag speelt Terschuurse Boys thuis tegen VVOP.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie