(Archieffoto Terschuurse Boys- Hoevelaken)
(Archieffoto Terschuurse Boys- Hoevelaken) Guido de Boer

Terschuurse Boys onderuit in Wageningen

16 april 2022 om 19:22 Voetbal

TERSCHUUR Op bezoek bij subtopper ONA’53 heeft Terschuurse Boys een niet onverdiende 2-0 nederlaag geleden. Net als bij de laatste uitwedstrijd tegen Blauw Geel’55 stond Terschuurse Boys al na twee minuten op achterstand. Op het lastig bespeelbare natuurgras van Sportpark Van Ketwich Verschuur in Wageningen scoorde ONA’53 uit een klutssituatie na een corner de openingstreffer. De bezoekers uit Terschuur wisten weinig mogelijkheden te creëren en zagen de thuisploeg vlak na rust weer uit een dood spelmoment de voorsprong verdubbelen. Terschuurse Boys ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar Roy van de Veen (paal), Gydo Vos en de hardwerkende Jeffrey van Belkum wisten de betrouwbare doelman van de thuisploeg niet te passeren. Tot overmaat van ramp kreeg aanvoerder Peter Overeem in de blessuretijd een heel makkelijk gegeven rode kaart na twee keer geel.

De in het buitenland verblijvende trainer Willem van ’t Land werd door assistent-trainer Wilgo van ’t Bosch vervangen. Van ’t Bosch was duidelijk: “Het was een terechte nederlaag, ONA’53 was een tikkie scherper met goede aanvallers en wij hebben te weinig kansen gecreëerd. Peter Overeem en Gerwin Berkhof waren verdedigend goed, de rode kaart van Peter was even onnodig als onterecht en een extra tegenvaller”.

Zaterdag speelt Terschuurse Boys thuis tegen Rood-Wit’58.