Afbeelding
Guido de Boer

Gydo Vos redt punt voor Terschuurse Boys in slotfase

9 april 2022 om 20:03 Voetbal

TERSCHUUR Dankzij een prachtige goal van Gydo Vos in de laatste minuut is de derby tussen Terschuurse Boys en Hoevelaken in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Door de puntendeling staat Terschuurse Boys op een zevende plek nog in het linkerrijtje en houdt het een voorsprong van drie punten op de buren uit Hoevelaken.

Voor Terschuurse Boys stond de derby tegen Hoevelaken in het teken van revanche. Na een uitstekende serie klom de ploeg van trainer Willem van ’t Land vanuit de onderste regionen op naar de middenmoot en werd het en passant medekoploper in de strijd om de tweede periodetitel. Vorige week werd echter een goede uitgangspositie weggegeven door zwak aan het duel tegen Blauw Geel’55 te beginnen en met 4-0 te verliezen. Dit was ook de uitslag van de eerste derby dit seizoen, toen Hoevelaken op het eigen Sportpark Kleinhoven oppermachtig was.

Bij Terschuurse Boys keerden Tomas Vaarkamp en Milan van Veldhuizen terug in de basis en was het speelveld op Sportpark Overbeek door een flinke bui vlak voor de wedstrijd nat en glad. In de eerste helft zonder veel kansen probeerde de thuisclub met lange ballen tegen de wind in voor gevaar te zorgen terwijl Hoevelaken meer combinerend probeerde de hechte defensie van Terschuurse Boys in problemen te brengen. Al snel in de tweede helft kwam Hoevelaken via een vrije trap van Joeri van den Hoeven op voorsprong. Hierna nam Terschuurse Boys meer initiatief en scoorde Peter Overeem met zijn eerste competitiegoal van dit seizoen uit een corner de gelijkmaker. In de slotfase kwam Hoevelaken op gelukkige wijze op voorsprong toen een voorzet van Arslan Gümüs door Gerwin Berkhof  van richting werd veranderd en met een boog over doelman Gerben Hilgers in de goal verdween: 1-2. Het slotakkoord was echter voor Gydo Vos die in de blessuretijd met zijn geweldige linkerbeen een vrije trap van vijfentwintig meter strak in de kruising schoot.

Trainer Willem van ’t Land: “Het gelijkspel geeft de verhoudingen goed weer, al hadden wij met onder meer schoten van Gydo Vos, Tomas Vaarkamp en een kopbal van invaller Jeffrey van Belkum wel de meeste kansen. Het was niet de eerste poging van Gydo Vos uit een vrije trap, maar zijn gelijkmaker was echt schitterend.” Zaterdag speelt Terschuurse Boys in Wageningen tegen ONA’53.