Bekerwedstrijd SDVB - jonge Kracht, Wilbert Thomassen weer in actie na 13 maanden.
Bekerwedstrijd SDVB - jonge Kracht, Wilbert Thomassen weer in actie na 13 maanden. Melvin Taribuka

Wilbert Thomassen terug met ‘panna’

13 november 2021 om 21:09 Voetbal

SDVB bekert eenvoudig verder

Peter Pos

BARNEVELD Liefst dertien maanden stond Wilbert Thomassen buitenspel vanwege een zware knieblessure. In de bekerwedstrijd tegen Jonge Kracht maakte de 26-jarige vleugelaanvaller zijn rentree. Al na een minuut liet Thomassen zien weer helemaal terug te zijn. Hij dolde zijn tegenstander met een ‘panna’.

Dinsdagavond kreeg Wilbert Thomassen van Bart Schreuder te horen dat hij zaterdag zijn rentree zou maken bij SDV Barneveld. ,,Ik was er klaar voor om mijn eerste minuten te maken’’, vertelt de aanvaller uit Scherpenzeel. ,,De vraag was of dat in het eerste of in het tweede zou gebeuren.”

Aangezien SDVB een bekerwedstrijd had besloot Schreuder om Thomassen meteen maar in de hoofdmacht zijn eerste minuten te laten maken.

,,De afspraak was dat ik een helftje zou spelen’’, aldus Thomassen. ,,Gelukkig werd dat de eerste helft. Daardoor kon ik een goede warming-up doen met de rest van de ploeg. Dat is wat anders dan in je eentje in de rust.”

,,Vanwege de corona-maatregelen werd het publiek om 18.00 uur verzocht om te vertrekken. Een aantal vrienden van me waren aanwezig. Nu konden ze me wel zien spelen. Was ik er na rust ingekomen niet.”

Om 17.00 uur trapte SDVB af en het scorebord stond nog niet eens op één minuut of Thomassen ging als vanouds langs zijn tegenstander. ,,Het was niet zo dat ik dit vooraf zo had bedacht’’, grijnst hij. ,,Het was puur op intuïtie dat ik de bal door zijn benen speelde en meteen daarna nog een tegenstander voorbij ging. Daarna liep ik me vast in een blok.”

Thomassen was niet betrokken bij één van de vijf treffers van SDVB. Maar daar maalde hij niet om. ,,Het belangrijkste is dat ik het vertrouwen weer terugkreeg in mijn knie. Dat was er absoluut. Vooraf was ik er al fysiek en mentaal klaar voor. Het was een kwestie van durven en dat had ik. Heerlijk dat ik weer mee kon doen. De komende weken zal ik het allemaal nog langzaam op moeten bouwen. Over een paar weken hoop ik er weer helemaal te staan.”

Tegen de zondagvierdeklasser uit Huissen kwam SDVB geen moment in gevaar. Rob Knul en Ricardo Mengerink namen samen alle goals voor hun rekening. Vooral in de openingsfase was SDVB erg goed, daarna werd het spel wat slordiger, maar dat had geen consequenties.

Doelpunten: Ricardo Mengerink 1-0 en 3-0. Rob Knul 2-0, 4-0 en 5-0.

Bekerwedstrijd SDVB - jonge Kracht Wilbert Thomassen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie