Afbeelding
Daphne Kappers

Doves-teams tweede bij eerste voorronde

12 december 2022 om 13:42 Overig

BARNEVELD De turnsters van gymnastiekvereniging Doves (archieffoto) zijn afgelopen weekend tweede geworden bij de eerste voorronde. De gymnasten van de middenbouw kwamen in actie in Barneveld.


In de vroege ochtend was het de beurt aan de niveau 6 meiden. Voor een aantal turnsters was het de eerste wedstrijd ooit die ze turnden. Het werd een spannende strijd om het goud maar team Doves 1 bestaande uit Carlijn Joosten, Lotte de Bruin, Silke Kooistra, Fleur van den Brink, Amy Ploeg en Felice Bossenbroek mochten na een goede wedstrijd de zilveren medaille in ontvangst nemen. Op de andere baan werd het team Doves 2 bestaande uit Ismae van Zoeren, Jasmijn Jonkheim, Lisa Kool, Sarah Heimgartner, Evianne Luiten en Lisa van Leijenhorst vierde.
De ronde erna was het de beurt aan het laatste niveau 6 team. Dit was een gemengd team bestaande uit Elyn Mulder en Manon Kamerbeek uit de selectie 4e/5e divisie en Indy van Olst en Madelief Jonkheim uit de 6e divisie. Deze meiden hebben veel nieuwe elementen geturnd. Zoals de arabier salto op vloer en salto van de brug. Een aantal viel - helaas voor hen - ook. Op het einde mocht ook dit team de zilveren medaille mee naar huis nemen.

TWEEDE In de middag was het de beurt aan alle niveau 7-teams van Doves. Het team bestaande uit Ruth Hooghiemstra, Chagall de Haas, Robyn Fransen-Kamps, Yfke Lagerweij, Britt Besselsen en Laurie Taberima werd tweede. Het andere team bestaande uit Ranomie van der Starre, Fenne Boels, Josephine Melse, Noa Adams en Benthe van Harten werd vierde.
Individueel krijgen de turnsters bij deze voorrondes geen medailles. Wel kunnen ze zich plaatsen voor de individuele meerkampfinale van 15 april in Ede.
De Doves-turnsters Fleur van de Brink en Elyn Mulder lijken hier goede zaken voor gedaan te hebben met hun tweede en derde plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie