Daphne Kappers na haar wedstrijd in Purmerend.
Daphne Kappers na haar wedstrijd in Purmerend. Joska Hubers

Barneveldse turnster Kappers dertiende

21 maart 2022 om 11:56 Overig

BARNEVELD Bij de tweede plaatsingswedstrijd van de tweede divisie in Purmerend heeft Doves Barneveld-turnster Daphne Kappers de dertiende plaats behaald.

In deze landelijke wedstrijd als voorbereiding op het NK mocht ze uitkomen als senior niveau B. In een sterk deelnemersveld was haar doel een top 15 te halen. Het eerste toestel balk gaf de nodige zenuwen en ging niet zoals verwacht. Bij het onderdeel vloer turnde de Barneveldse volgens de club ‘een prachtige choreografie met uitdagende acrobatiek’. Haar sprongenserie en pirouette werden afgewaardeerd wat voor een teleurstellende score zorgde. Sprong en brug gingen wel boven verwachting goed. De eindscore zorgde voor een dertiende plaats. Hierdoor gaat ze niet naar het NK.

TWEEDE WEDSTRIJD De week ervoor werd er in Didam de tweede wedstrijd geturnd voor de senioren en junioren niveau E. Als eerste mochten Nicky van Zijtveld en Lisanne Beumer uitkomen voor Doves in de categorie senior niveau E. Nicky van Zijtveld turnde een stabiele en nette wedstrijd met nieuwe elementen op brug. Ze eindigde hiermee op een gedeelde vierde plaats. Lisanne Beumer werd op het toestel sprong en brug eerste. Wel moest ze de balk tweemaal vroegtijdig verlaten waardoor het podium uit zicht raakte. Beumer werd zevende.

SCHOONHEIDSFOUTEN Hierna was het aan de beurt aan het junioren-niveau E. Maike van Geresteijn maakte hier en daar een paar schoonheidsfouten maar turnde een mooie balkoefening waar ze vijfde op werd, ook haar kip op brug heeft ze voor het eerst laten zien op een wedstrijd. 

Ilse Scheuter raakte eind november geblesseerd aan haar enkel. Tot de week van tevoren leek meedoen aan de wedstrijd nog niet realistisch. Met een aantal aanpassingen heeft ze toch de volle meerkamp kunnen turnen. Rebecca Overeem begon wat minder op het toestel sprong maar maakte daarna alles meer dan goed. Met een tweede plek op brug en balk en een eerste plek op vloer mocht ze aan het einde van de wedstrijd de zilveren medaille in ontvangst nemen. 

Van Geresteijn werd twaalfde en Scheuter dertiende.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie