Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pauw Media

Flitsende start voor DWK

Overig

BARNEVELD DWK kende een flitsende start van de KNZB-Zwemcompetitie. Het eerste weekend van oktober is traditiegetrouw de start van deze titelstrijd. 

DWK doet met twee teams mee; het eerste team draait mee in de Eerste Divisie en het tweede team is vorig seizoen gepromoveerd naar de B-klasse van de Regio Oost (Overijssel en Gelderland). Beide ploegen hadden te maken met flink wat afmeldingen. Ondanks dat werd er behoorlijk goed gezwommen en kijken de coaches vooral vooruit.

In het thuisbad trad DWK 2 aan met tegenstanders uit Apeldoorn, Nijkerk en Putten, allen uitkomend in de C-klasse. Overwinningen waren er voor Myrthe Rijpma en Daan Schaddelee. Rijpma won de 200 meter (m) vrije slag en 50 m schoolslag, Schaddelee was de snelste op de 50 m vlinderslag. De meisjes Myrthe Rijpma, Elena Looijen, Yara Wegman en Mare de Vogt wonnen met grote overtuiging het openingsnummer, de 4x100 m vrije slag junioren. Top-3 noteringen waren er ook voor Thelma van der Lee, Elena Looijen, Jorne Pol, Diane Schoenmaker, Anna Spelt, Yanou Vaessen, Mare de Vogt en Yara Wegman. Onder toeziend ook van de coaches Truus Boogaard, Raoul Aardema en Joas Groeneveld werden 24 nieuwe persoonlijke records gezwommen en behaalde de ploeg 3037 punten.

In Dedemsvaart werd later op de middag gestart met wedstrijden in de Ere (thuisploeg Dedemsvaart AC) en Eerste Divisie (DWK 1 en Deltasteur uit Kampen). De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en dat leverde vaak interessante races op. Belangrijke overwinningen waren voor Elin Baars (200 m rugslag, 100 m vlinderslag), Niek Heethaar (50 m rug, 100 m school), Marieke Koekoek (200 m school), Sven Potappel (100 m vlinder) en de heren Ronis van Everdingen, Max Voortman, Niek Heethaar en Ruben Baars op de afsluitende 4x200 m vrije slag. Zonder dat er individuele prijzen zijn zwommen Ruben Baars, Tessa van Beek, Ronis van Everdingen, Inge Koekoek, Senna Levering, Celine Schoenmaker, Karlijn Siderius en Max Voortman zich naar top-3 noteringen.

Coaches Marga de Kreek, Raphael Mennen en Jeroen Dellebeke merkten al snel dat het goed ging en met name bij de junioren werden belangrijke punten bij elkaar gezwommen. Zo komt de ploeg tot een totaal van 4802 punten, waarbij het zeer verassend en sterk als tweede staat in de Eerste Divisie. 

advertentie
advertentie