Inge Koekoek in actie op de 200 meter schoolslag. Nicolaas van Everdingen

Medailles voor DWK-zwemmer Jacobsen op NK in Amersfoort

21 juni 2022 om 11:46 Overig

BARNEVELD Het NK zwemmen in Amersfoort was afgelopen weekend een ‘toptoernooi’, aldus DWK. Er werd ongelofelijk hard gezwommen, ondanks het feit dat de topploegen afwezig waren in verband met de WK zwemmen in Madeira (parazwemmen) en Boedapest.

Voor de Barnevelders resulteerde het toernooi in een zilveren en bronzen plak voor Lars Jacobsen en finales voor Niek Heethaar, Ronis van Everdingen, Bart Muselaers en Inge Koekoek.
Jacobsen kwam in de paralympische klassen uit en wist op de 50 meter (m) rugslag zilver en op de 200 m vrije slag brons te pakken. Hij deed alleen donderdag mee, aansluitend vertrok hij naar de World Pre-games in Berlijn, als voorbereiding op de Special Games volgend jaar. Een knappe finaleplaats was er op de 200 m schoolslag voor Inge Koekoek. Zij wist met een persoonlijk record van 2.45,65 zichzelf te plaatsen voor de B-finale. Daarin eindigde zij als achtste. Vera Renshof miste op een haar de B-finale op de 50 m vrije slag; met 27.13 zette zij haar tweede tijd ooit neer en werd daarmee zesde in haar leeftijdsgroep.

Bart Muselaers drong vrijdag door tot de B-finale van de 50 m vlinderslag. Met 25,71 zette hij daarin een nieuw persoonlijk record neer en werd daarmee zevende. Niek Heethaar pakte twee finales, op de 100 m rugslag werd hij zevende in de B-finale. Op de 200 m rugslag drong hij door tot de A-finale, waarin hij zesde werd.

OP DREEF Op de 200 en 400 wisselslag was Ronis van Everdingen op dreef. Op de eerste dag van het toernooi zwom hij ‘s ochtends al naar een persoonlijke besttijd van 4.51,51 en plaatste zich daarmee voor de A-finale. In de eindstrijd wist hij zichzelf nog meer te verbeteren en haalde nog eens vijf seconden van zijn persoonlijk record af. Met 4.46,77 werd hij achtste. Op de halve afstand was het zondag ook prijs met dit keer de B-finale. Daarin werd hij zesde en scherpte Van Everdingen ook zijn persoonlijk record aan, tot 2.13,30. Op de twee estafettes kwamen de DWK’ers tevreden het water uit. Met een zevende plek op de 4x100 wisselslag en een zesde op de 4x100 vrije slag werd er volgens de coaches Gerald Heethaar en Jeroen Dellebeke ‘naar behoren’ gepresteerd.