De meisjes-junioren, van links naar rechts: Karlijn Siderius, Maud ten Broek, Maryse Kuiper, Laura Volkers en Elin Baars. Op de foto ontbreken Tess Jansen en Fenne de Vogt.
De meisjes-junioren, van links naar rechts: Karlijn Siderius, Maud ten Broek, Maryse Kuiper, Laura Volkers en Elin Baars. Op de foto ontbreken Tess Jansen en Fenne de Vogt. Jeroen Dellebeke

Bliksemstart voor DWK-zwemmers in Zwolle

Overig

BARNEVELD Met twee titels en een bronzen plak is de zwemploeg van DWK succesvol thuisgekomen van de Regionale Estafette Kampioenschappen, die zaterdag in Zwolle zijn gehouden. Overall behaalde DWK een tweede plaats. Na de succesvolle seizoensopening een week eerder bij het Heuvelrug Circuit in Veenendaal en minioren-wedstrijden in Ede was het de eerste grote wedstrijd waar het om ‘titels’ ging.

De zwemploeg verkeert al vroeg in het seizoen in een goede vorm. Bijna elke estafette werd wel verbeterd en de eerste zwemmers kwamen met grote regelmaat met persoonlijke records uit het water. Saillant detail, er werden dertig nieuwe clubrecords gevestigd. Aangezien er punten werden verdeeld op basis van klassering, was een grote overwinning in tijd niet altijd doorslaggevend. 

Met meer dan 25 zwemmers werd er ingeschreven in alle vier de categorieën, bij de meisjes junioren konden twee teams ingeschreven worden. Er werden vijf estafettes gezwommen: de 4x50 meters rug-, school-, vlinder-, wissel- en vrije slag. Afsluitend volgde nog een extra 8x50 meter vrije slag estafette, waar alle leeftijdsgroepen in waren vertegenwoordigd, en beslissend in het overall-klassement.EINDZEGE De meisjes-junioren met in het winnende team Maryse Kuijper, Elin Baars, Laura Volkers, Karlijn Siderius, Maud ten Broek, Fenne de Vogt en Tess Jansen, waren de snelsten op de 4x50 meter rugslag estafette en zorgden er met een derde plek op de 4x50 school en twee tweede plaatsen op de wissel- en vlinderslag estafettes dat de eindzege niet in gevaar kwam.

Het tweede juniorenteam met Tessa van Beek, Sofie van Poecke, Yara Wegman, Lili Oosting en Myrthe Rijpma kwam tot een zesde plaats.
De jongens-junioren, Bas van Daatselaar, Quinn Frunt, Ruben Baars, Sven Potappel en Nordin Vermeer eindigden op een gedeelde zevende plek.


BRONS Bij de dames senioren was het een nek aan nek-race tussen DWK en Octopus-ZVV. Pas op het laatste onderdeel, de 4x50 meter schoolslag werd de strijd om het brons in het voordeel van Celine Schoenmaker, Inge en Marieke Koekoek, Lindi Bos en Annabel Kuipers beslist.

De mannen Bart Muselaers, Ronis van Everdingen, Max Voortman, Auke Gielen en Niek Heethaar gingen voor een clean-sweep. 

Op papier leek dat moeilijker dan in werkelijkheid. Er waren knappe zeges op alle estafettes. Alleen op de 4x50 rugslag moest de thuisploeg SWOL voorgelaten worden. Vooral de 1.45,03 op de 4x50 wisselslag was erg sterk, de tiende tijd van Nederland dit kalenderjaar.

De heren-senioren met van links naar rechts: Bart Muselaers, Ronis van Everdingen, Max Voortman, Niek Heethaar (achter) en Auke Gielen.
Dames-senioren Marieke Koekoek, Celine Schoenmaker, Annabel Kuipers, Inge Koekoek en Lindi Bos.
advertentie
advertentie