Yvonne van den Berg: ,,Haaruitval na corona heeft te maken met een tekort aan zuurstof in het bloed."
Yvonne van den Berg: ,,Haaruitval na corona heeft te maken met een tekort aan zuurstof in het bloed." Salon Uniek

‘Eén op de vier krijgt haaruitval door corona’

Zorg

BARNEVELD Eén op de vier mensen die door corona in het ziekenhuis hebben gelegen, krijgt te maken met haaruitval. Dat bleek eerder uit onderzoek van de Universiteit van Madrid. Ook in Barneveld kampen mensen met haaruitval na een besmetting met het virus, ziet Yvonne Berg van Salon Uniek.

Ook een deel van de coronapatiënten die niet in het ziekenhuis hebben gelegen, krijgt te maken met haaruitval. ,,De precieze cijfers zijn alleen niet bekend”, vertelt haarwerkspecialist Yvonne in het salon aan de Plantagelaan in Barneveld.

TOENAME Bij Salon Uniek zien de stylisten met name de laatste maanden een toename van het aantal mensen met haaruitval. ,,Vooral vrouwen komen met deze klachten bij ons langs. Vaak hebben ze geen idee wat de oorzaak is, maar als we doorvragen horen we regelmatig dat ze onlangs corona hebben gehad.”

Vaak ontstaan deze klachten zo’n vier weken na de besmetting, ziet Yvonne. ,,Dit heeft waarschijnlijk te maken met een tekort aan zuurstof in het bloed, als gevolg van het virus.” Ook koorts, een veelvoorkomend symptoom van corona, kan haaruitval veroorzaken. ,,Tel daar de stress bij op die een thuisquarantaine kan opleveren en de cirkel is rond.”

SCHAAMTE Voor veel klanten is het een opluchting als ze horen dat corona de oorzaak van hun probleem kan zijn. ,,Dan hebben ze eindelijk een verklaring.” Maar de drempel om hulp te zoeken bij haaruitval is vaak hoog, merkt Yvonne. ,,Mensen schamen zich en lopen er niet mee te koop.” Zonde, want volgens de styliste kun je er wel degelijk iets aan doen.

,,Benoem het bij de huisarts, let op je voedingspatroon en slik extra vitaminen”, somt ze op. Daarbij is een goede verzorging en stimulatie van de hoofdhuid belangrijk. ,,De producten van Mediceuticals helpen de doorbloeding van de hoofdhuid te activeren, dankzij de SLS-vrije formule die de hoofdhuid en het haar op milde wijze reinigt.”

Het complex Triaminocoptinol helpt bij het verminderen van overmatig haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei. ,,Deze producten worden ook veel gebruikt na een chemokuur, om de haargroei te stimuleren.” Na een week of acht neemt de ergste haaruitval af, vertelt Yvonne. ,,De producten zijn uiteraard geen wondermiddel, maar we boeken wel heel goede resultaten. Bij zeer ernstige haaruitval zijn er ook andere oplossingen, zoals een haarstuk of haarwerk.”

SCAN Wie last heeft van haaruitval, kan tijdens de zogeheten ‘scopedagen’ bij Salon Uniek vrijblijvend een scan laten maken van zijn of haar hoofdhuid. ,,Met een soort digitaal vergrootglas brengen we de hoofdhuid in beeld. Aan de hand daarvan stellen we een plan op en na zes weken kijken we opnieuw hoe de huid eraan toe is.”

SCOPEDAGEN De scopedagen bij Salon Uniek in Barneveld vinden plaats op 21 juni, 24 juni, 25 juni en 28 juni. Het maken van een afspraak is vereist en kan door te bellen naar 0342-435454. Wilt u meer informatie over de producten van Mediceuticals of de expertise van Salon Uniek? Bezoek dan de website of socialmediakanalen.

Aangeboden door Salon Uniek

Op de 'scopedagen' bij Salon Uniek kun je een scan laten maken van je hoofdhuid.
advertentie
advertentie