Rob Plender is adviseur slaapgedrag bij Rhetap Slapen in Barneveld.
Rob Plender is adviseur slaapgedrag bij Rhetap Slapen in Barneveld. Pauw Media

Nieuw in Barneveld: ‘Slapen à la Carte’

Zorg

BARNEVELD Voor wie het maximale uit zijn of haar nachtrust wil halen, is er iets nieuws in Barneveld: Slapen à la Carte. Een slim systeem dat voor elk lichaam de optimale boxspring en matras samenstelt, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Leuven. Het meetsysteem staat sinds kort in de showroom van Rhetap Slapen.

Elk lichaam is uniek en we kleden ons vanzelfsprekend allemaal naar onze eigen maat en lengte. Waarom stellen we ons bed dan niet precies samen aan de hand van ons eigen lichaam? Met die gedachte heeft Kreamat ‘Slapen à la Carte’ ontwikkeld. ,,Dit systeem bestaat al een jaar of tien, maar sinds twee weken kun je het ook bij ons ontdekken”, vertelt adviseur slaapgedrag Rob Plender van Rhetap Slapen, in de showroom aan de Amersfoortsestraat.

METING Het systeem werkt in drie stappen, legt Rob uit. Als eerste wordt het lichaam van de klant automatisch opgemeten. ,,Aan de hand van de meetresultaten stelt de computer vervolgens een persoonlijk slaapsysteem samen, precies afgestemd op het lichaam van de klant.”

De bijbehorende boxspring heeft drie losse, uitneembare compartimenten, ter hoogte van de schouders, onderrug en heupen, die gewisseld kunnen worden.

Door te kiezen voor veringsmodules met de juiste lengte en stevigheid (van ‘soft’ tot ‘XX-firm’) krijgt het lichaam de juiste ondersteuning, gebaseerd op de natuurlijke bouw. Rob: ,,Er zijn maar liefst vijftig verschillende combinaties mogelijk.”

MATRAS OP MAAT Voor wie geen heel nieuw bed wil aanschaffen, is het ook mogelijk om enkel een matras op maat te laten maken. In dat geval worden de compartimenten in het matras verwerkt.

,,Dat is een groot pluspunt van het Slapen à la Carte-matras; de bodem is van ondergeschikt belang”, vertelt Rob. ,,Normaal wordt de ondersteuning van een bed voor een groot deel bepaald door de bodem.” Bij dit systeem doet het matras al het werk. ,,De klant hoeft dus niet per se een nieuwe bodem aan te schaffen.”

PROEFBED Na het samenstellen van de juiste veringsmodules, het ideale matras en het hoofdkussen is het tijd voor stap drie: het proefliggen. Het proefbed in de winkel neemt met behulp van negen motoren automatisch de juiste vorm aan, waardoor het samengestelde slaapsysteem gelijk getest kan worden.
Goed om te weten: als je lichaamsbouw verandert, bijvoorbeeld door gewichtsverlies of een zwangerschap, kun je het systeem makkelijk aanpassen door één of meerdere modules te vervangen.

Omdat het systeem zorgt voor een optimaal slaapcomfort, kan het blessures of (andere) schouder-, nek- en rugklachten verhelpen. ,,Maar eigenlijk heeft iedereen baat bij een slaapsysteem dat precies bij je lichaam past. Een goede nachtrust zorgt er immers voor dat je overdag fit bent.”

Aangeboden door Rhetap Slapen

,,Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je overdag fit bent.”
advertentie
advertentie