Net als moeder Mieke zijn Noor (5) en Siem (3) allebei makkelijke eters.
Net als moeder Mieke zijn Noor (5) en Siem (3) allebei makkelijke eters. Pauw Media

‘Niet één ochtend is hier hetzelfde’

2 mei 2021 om 08:15 Eten-en-drinken

BARNEVELD Als moeder van twee jonge kinderen én zelfbenoemd chaoot komt een strakke ochtendroutine niet in haar woordenboek voor. Maar in alle hectiek haar ontbijt overslaan? Dat zal Mieke Westerink (33) niet snel gebeuren.

Je hoort wel eens van andere moeders dat ze ‘s ochtends vergeten te eten. Dat heb ik nooit begrepen”, vertelt Mieke lachend. Zelf wordt de Barneveldse elke dag wakker met een knorrende maag. ,,Ik neem altijd de tijd om te ontbijten, dat vind ik belangrijk.”

FLUITEN Verder verloopt elke ochtend anders; Mieke omschrijft zichzelf als ,,nogal chaotisch”. In tegenstelling tot Mieke is haar vriend Marco juist erg gestructureerd en zul je hem niet snel betrappen op een ochtendhumeur, vertelt ze. ,,Zelf ben ik totaal geen ochtendmens en blijf ik meestal nog wat langer in bed liggen met de kids, maar Marco is meteen actief. Hij loopt de hele ochtend te fluiten. Om gek van te worden, haha.”

Ochtendmens of niet: op doordeweekse dagen gaat de wekker om kwart over 6. Als iedereen gedoucht en aangekleed is, maakt Marco de broodtrommeltjes en schooltasjes voor dochter Noor (5) en zoon Siem (3) klaar. Daarna gaat hij naar zijn werk en ontbijt Mieke met de kinderen. ,,Ze kiezen zelf wat ze op hun boterham willen en ik maak de bordjes klaar op het aanrecht. Het zijn gelukkig allebei makkelijke eters, net als ikzelf.”

WEEKEND In het weekend neemt het jonge gezin extra de tijd om uitgebreid te eten. ,,Dan schuiven we afbakbroodjes in de oven, bakken we een eitje en drinken we vers sap. Soms eten we op de bank met ons bord op schoot en een filmpje erbij, of gewoon aan de keukentafel.”
Mieke en Marco kochten hun keuken pakweg een jaar geleden bij Van Ginkel Keukens, toen ze verhuisden naar hun nieuwe woning in De Enk. ,,Daar hadden we onze vorige keuken ook gekocht, en daar hebben we elf jaar lang plezier van gehad. Dit keer had ik precies in mijn hoofd hoe ik het wilde en stond ik na een half uur weer buiten.”

Met de houtlook-kastjes en het witte aanrechtblad is de keuken precies geworden zoals ze hoopte. ,,We kunnen later altijd nog dingen als een Quooker of stoomoven toevoegen, maar voor nu hebben we het vrij basic gehouden.”

ALTIJD OP TIJD De ideale ochtend? Dan is Mieke zelf lekker vrij en kan ze alles op haar gemak doen. Anders is het, zoals bij wel meer gezinnen, toch vaak een kwestie van haasten. ,,Op het laatste moment lijkt de tijd altijd ineens heel snel te gaan”, lacht ze. Maar zo trouw als ze elke ochtend ontbijt, zorgt ze er ook altijd voor dat ze op tijd is. ,,Ik kom nooit te laat. Ondanks de chaos.”

Aangeboden door Van Ginkel Keukens

Recept van de maand


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie