Caroline van der Plas (BBB) in de Tweede Kamer.
Caroline van der Plas (BBB) in de Tweede Kamer. ANP/Bart Maat

Kamerlid Van der Plas krijgt onvoldoende steun voor ‘feitenrelaas’ boerenprotesten

Politiek

KOOTWIJKERBROEK/DEN HAAG Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) krijgt onvoldoende steun van andere politieke partijen in haar verzoek om ,,een feitenrelaas’’ over boerenprotesten bij Stroe en Kootwijkerbroek, bij de woning van minister Christianne van der Wal in Hierden en op de snelweg A37 in Drenthe.

Dat meldt Van der Plas op Twitter. ,,Alleen SGP en PVV steunden mijn verzoek. VVD en GroenLinks zijn tegen. De rest van de fracties in de Kamer heeft niet eens gereageerd’’, schrijft ze.

Eén van de aanleidingen voor haar vraag aan minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid  was een verhaal van boeren uit Kootwijkerbroek over de gang van zaken rond het boerenprotest op dinsdagavond 28 juni in de omgeving van Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek. Ze zijn woedend over het volgens hen onnodige ,,agressieve en gewelddadige’’ optreden van onder meer arrestatieteams. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de gebeurtenissen op 28 juni en wil daarom nu niet inhoudelijk reageren. 

Een aantal verhalen in de media over de boerenprotesten en verhalen van boeren komen volgens Van der Plas niet overeen. ,,Wat is er nu echt gebeurd? De Kamer móet de feiten krijgen om het debat op een juiste manier te kunnen voeren’’, stelt zij.

advertentie
advertentie