Afbeelding
Foto Pixabay

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check of deze banen iets voor jou zijn

23 mei 2023 om 07:42 Partnercontent

De tijd dat je braaf 40 tot 50 jaar bij dezelfde baas bleef werken is voorbij. Natuurlijk is het niet erg om je hele leven bij één werkgever in dienst te zijn, maar in de meeste gevallen is het zo dat verandering van spijs doet eten. Een nieuwe uitdaging zorgt voor hernieuwde motivatie, misschien wel meer salaris en is bovendien goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Welke baan voor jou geschikt is? Aan aanbod is er geen gebrek. In dit artikel vind je 5 functies die misschien wel wat voor jou zijn.

Executive assistant

Als executive assistant zorg je ervoor dat binnen een organisatie alles op rolletjes verloopt. Je takenpakket is heel divers. Je gaat onder meer etentjes en vergaderingen plannen, of een zakenreis. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het overzichtelijk houden van de agenda van de directeur.

Wat heb je nodig om executive assistant te worden? Het belangrijkste is dat je niet snel in de stress schiet, het liefst nooit. Een goed humeur is eveneens bruikbaar, en je moet niet bang zijn om je mening te geven, ook niet als deze ingaat tegen die van de directeur. En je moet over enig organisatorisch talent beschikken. Tot slot is het fijn als je naast Nederlands ook Engels spreekt en schrijft. Een extra taal zoals Frans of Duits is een pré.

Management assistant

Een management assistant lijkt op een executive assistant, maar is niet helemaal hetzelfde. Als management assistant zorg je er namelijk voor dat het hele MT zo optimaal mogelijk kan functioneren. Het takenpakket komt deels overeen met een executive assistant. Je bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het plannen van vergaderingen en uitjes met het team, net als voor het beheer van de agenda’s.

Ook bij deze functie is het handig als je over de nodige stressbestendigheid beschikt en van organiseren houdt. Een goede management assistant ziet problemen als een uitdaging en niet als een probleem.

ICT

Heel iets anders, een baan als ICT’er. Dit is een van de branches waar de roep om personeel het grootst is. Komen je collega’s altijd bij jou als ze problemen met hun laptop of desktop hebben? Dan kun je het overwegen om een (korte) opleiding te volgen. In de sector staan ze te springen om goed en gemotiveerd personeel.

Het onderwijs

Gekscherend wordt weleens gezegd dat iedereen voor de klas kan staan. En het is nog waar ook. Iedereen die gemotiveerd is om anderen iets te leren, is een docent in de dop. Het vak is heel gevarieerd. Basisscholen kampen met grote tekorten, je kunt echter ook een vak geven, op de middelbare- of hoge school. Daarnaast zijn er diverse vormen van speciaal onderwijs.

Word zzp’er

Weet je niet goed wat je wilt worden of vind je meerdere dingen leuk? Dan kan het de moeite waard zijn om zzp’er te worden. Als zelfstandige heb je de vrijheid om klussen aan te nemen die je leuk vindt. En je mag je eigen werktijd indelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie