Afbeelding
Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Maak gebruik van de vergelijker en ontdek welke zorgverzekering als beste uit de test komt voor jou

Partnercontent

Vanaf half november zijn alle polissen van de zorgverzekeraars bekend en is het mogelijk om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Niet iedereen heeft dezelfde hulpbehoefte en maakt evenveel gebruik van de zorg. Daarom bestaan er verschillende zorgpakketten zodat je niet onnodig betaalt voor zorg die je eigenlijk toch niet gebruikt of juist teveel betaalt als je regelmatig gebruik maakt van de zorg. Dankzij de vergelijker is het een kleine moeite om erachter te komen welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw zorgbehoefte. 

Vergelijk alle zorgverzekeringen voor 2023 met elkaar

Om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te kunnen vergelijken is het aan te raden om de vergelijker te gebruiken. Zo vul je onder andere in wat je huidige gezondheidsstaat is en van welke zorg je voor het jaar 2023 verwacht gebruik te maken. Na een snelle check zullen alle zorgverzekeringen met elkaar vergeleken worden en zul je erachter komen welke polis het meest voordelig voor je is. Zo ben je er zeker van dat je de juiste en meest voordelige zorgverzekering voor 2023 hebt. 

Gewijzigde polis of gezondheidssituatie 

Elke jaar worden er weer veranderingen doorgevoerd in de verschillende zorgpolissen. Daardoor kan de zorgverzekering voor dit jaar ineens niet meer de juiste keuze zijn voor 2023. Ook kan het zijn dat er vanaf jouw kant veranderingen hebben plaatsgevonden en je gezondheidssituatie is gewijzigd waardoor je meer zorg nodig hebt dan voorheen. Met het kiezen van een zorgverzekering is het daarom aan te raden dat je per jaar opnieuw kijkt welke polis het beste aansluit bij je persoonlijke zorgbehoefte. 

Veranderingen voor het komende jaar

Houd er voor aankomend jaar rekening mee dat de zorgkosten zullen stijgen waardoor ook de maandbedragen van de zorgpremie´s omhoog zullen gaan. Dit heeft te maken met een toename van het aantal ouderen en het groeiende aantal behandelingen die er beschikbaar zijn. Daarnaast speelt ook inflatie een grote rol bij de stijging van de premie´s. Gemiddeld gezien moet je op een verhoging van circa 10 euro per maand rekenen, wat meer dan 100 euro per jaar extra is. Ter compensatie zal de zorgtoeslag tot 35 euro per maand worden verhoogd om zo iedereen met een laag inkomen tegemoet te komen. Doe de vergelijking check en kom erachter welke veranderingen er nog meer doorgevoerd zullen worden voor wat betreft de zorgverzekering voor 2023. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 33 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 55 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barnevelder Andries (76) zwemt bijna dagelijks in Zeumeren 4 uur geleden
advertentie