Afbeelding
Foto Unsplash

Waarom BHV belangrijks en hoe jij ervan kan profiteren

Partnercontent

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van BHV (of in ieder geval van de afkorting). Maar weet je ook wat het is en waarom het zo belangrijk is?  In de wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om een gedegen kennis van BHV te hebben. Daarom leggen we in dit artikel uit wat BHV inhoudt, hoe je gecertificeerd kan worden én hoeveel je hiervoor moet betalen.

Wat is BHV?

Je vraagt je misschien af: Wat is BHV? Kort gezegd staat BHV voor “bedrijfshulpverlening”. Het is een cursus die werknemers voorbereidt op noodsituaties zoals brand en ontruiming. Het gaat erom dat jouw bedrijf kan blijven functioneren bij een ramp. Over wat voor soort rampen hebben we het dan? Een stroomstoring, een brand, een natuurramp of een medewerker die bijvoorbeeld een hartaanval krijgt.

Kortom, BHV zorgt ervoor dat jouw bedrijf kan blijven functioneren, wat er ook gebeurt. En daarom is het zo belangrijk. Stel je voor dat jouw bedrijf zijn deuren moet sluiten omdat je geen plan hebt om met een ramp om te gaan. Dat is geen mooi plaatje, toch?

Wat zijn de voordelen van BHV?

Nu denk je waarschijnlijk: “Mijn bedrijf is te klein om zo’n training nodig te hebben.” Maar dat is niet altijd het geval. Noodgevallen kunnen altijd en overal voorkomen, in elk bedrijf - hoe groot of klein ook. Daarom is het belangrijk dat minimaal twee werknemers een BHV-cursus volgen.

Maar wat zijn de voordelen van het volgen van een BHV-cursus? Om te beginnen kan het je leven redden. Maar het leert werknemers ook hoe ze kalm kunnen blijven in een crisis en hoe ze effectief kunnen reageren op noodsituaties. Deze training kan van onschatbare waarde zijn in het geval van een daadwerkelijke noodsituatie.

Hoe kan ik gecertificeerd worden in BHV?

Wil je gecertificeerd worden in BHV? Er zijn verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om een BHV-cursus op locatie te volgen. Tijdens deze 2-daagse cursus leer je alles over EHBO en brandbestrijding. Wil je met je hele bedrijf de cursus volgen? Dan is Incompany BHV wat voor jou. Dan komt de opleider bij jullie op locatie langs!

Hoeveel kost het om gecertificeerd te worden in BHV?

Je vraagt je misschien af hoeveel het kost om gecertificeerd te worden in BHV. Het goede nieuws is dat de prijs afhangt van de aanbieder die je kiest. Maar over het algemeen kost de cursus tussen de €200 en €600 euro.

Dat lijkt misschien veel geld, maar als je kijkt naar de risico’s die je loopt als je niet gecertificeerd bent, is dat een kleine prijs. En vergeet niet dat dit een investering is in jouw veiligheid en die van jouw collega’s.

Wat zijn de vijf belangrijkste dingen die ik moet weten over BHV?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Het is een cursus die je kan volgen om te leren hoe je veiligheid kan waarborgen in je bedrijf of organisatie. Maar wat zijn nu de vijf belangrijkste dingen die je moet weten over BHV?

1. BHV is belangrijk om de veiligheid van medewerkers te waarborgen.
2. BHV is ook belangrijk om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen.
3. Een BHV-cursus is relatief goedkoop en eenvoudig te volgen.
4. Je kunt de BHV-cursus online volgen, in een cursuscentrum of bij jou op locatie.
5. Je ontvangt na het succesvol afronden van de cursus een certificaat.

Erkende veiligheidstrainingen in Barneveld

In het centrum van het land zit Wincoop Veiligheidstrainingen gevestigd. Ben je op zoek naar een goede BHV-cursus in Barneveld? Dan kan je zeker bij ons terecht! Bij ons slaagt namelijk vrijwel iedereen. Door de goed gecertificeerde trainers en samengestelde trainingspakket is het goed te doen om je BHV te halen. En lukt het niet? Dan zorgen wij voor een passende oplossing!

advertentie
advertentie