Afbeelding
Foto Unsplash

BHV-cursus voor beginners; dit moet jij vooraf weten

15 september 2022 om 14:41 Partnercontent

Voordat je je bhv cursus wil gaan halen is het handig om vooraf informatie te verzamelen. Het is fijn om te weten wat je te wachten te staat. Bijvoorbeeld de inhoud, kosten en de geldigheid van de bhv cursus.

Wat houdt een BHV-cursus in?

Veel mensen vragen zich nog steeds af: wat is een BHV cursus en wat is de BHV cursus inhoud? Een BHV cursus is een cursus die moet zorgen voor veiligheid binnen een bedrijf. Elk bedrijf in Nederland is verplicht voor een goede bedrijfshulpverlening volgens de Arbowet. Werknemers opleiden tot BHV’er wordt door veel organisaties gedaan. De term BHV staat voor bedrijfshulpverlener. Een goede bedrijfshulpverlening is nodig binnen een bedrijf, denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van brand (en dan natuurlijk het oplossen daarvan.) Met behulp van een BHV cursus is het opleiden van werknemers snel te regelen.

Met wat voor soort kosten moet je rekening houden?

Kosten BHV cursus:

De kosten van een BHV cursus zijn verschillend. Daarbij moet je rekening houden met een herhaling van de BHV cursus of de cursus voor de eerste keer halen. BHV-cursussen kunnen fysiek worden behaald maar een online BHV cursus is ook mogelijk en snel te behalen. Bij de BHV cursus online verschillen de prijzen voor herhaling (40,- tot 49,-) en de BHV cursus voor de eerste keer (64,- tot 69,-) Deze cursus is te halen op je eigen tempo en hier zit geen tijdsgrens aan.

Wat leer je tijdens een BHV cursus?

De BHV cursus online bestaat uit 3 onderdelen/situaties die kunnen voortkomen in een bedrijfspand:

  • ten eerste: levensreddende eerste hulp (dit is zeker van belang binnen een organisatie)
  • ten tweede: niet-levensreddende eerste hulp
  • brand & ontruiming

De online BHV cursus inhoud bestaat uit een inleiding en 5 hoofdstukken. Deze hoofdstukken zijn:

  • Bewusteloosheid
  • Ziektebeelden
  • Verbandleer en oogletsel
  • Brandbestrijding
  • Ontruiming

Na elk hoofdstuk (ook na de inleiding) zijn er meerdere vragen. Van deze vragen ben je verplicht om minimaal 80% correct te hebben, alleen dan haal je de online BHV cursus. Deze vragen komen elke keer na het bestuderen van de theorie. De theorie bestaat uit het lezen van tekst, kijken van video’s en het snappen van afbeeldingen.

Hoe lang is een BHV cursus geldig?

Na het behalen van de BHV cursus online is het één jaar geldig. Na een jaar moet je de BHV cursus opnieuw voltooien, omdat er elk jaar een herhalingscursus is die jaarlijks veel wordt geüpdatet.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een BHV cursus?

Er zijn verschillende BHV cursussen beschikbaar. Het is van belang op je doelstellingen te weten, zodat je de juiste kiest en het geen tijd kost om het internet af te gaan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie