Afbeelding
Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash

De hedendaagse optiek

8 december 2021 om 15:28 Partnercontent

Als je zicht minder is of je krijgt hoofdpijn bij het lezen dan is het eens tijd om een opticien te bezoeken. De opticien kan je ogen nauwkeurig meten en kan je een bril of contactlenzen aanmeten waarmee je alles weer scherp kan zien. Met een bril of contactlenzen kun je het brandpunt in het oog verleggen zodat deze uiteindelijk op het netvlies terecht komt waardoor de maximale gezichtsscherpte van het oog wordt benut. Mocht het zicht slecht blijven ondanks dat het brandpunt op het netvlies ligt, dan zal er iets anders aan de hand zijn waardoor je zicht slecht is en de opticien zal in dat geval ook altijd doorverwijzen naar een huisarts of oogarts.

Als je ogen goed te corrigeren zijn middels een bril of contactlenzen dan kan je deze aanschaffen om alles weer optimaal scherp te zien. Echter waar je voorheen altijd naar de opticien in de buurt ging om een bril of lenzen aan te schaffen, zie je dat de aanschaf van deze producten tegenwoordig vaak online wordt gedaan. Lenzen worden tegenwoordig veel op internet gekocht omdat dit stukken goedkoper is dan dat je deze lenzen bij een opticien koopt. Het voordeel van het online kopen van lenzen en toebehoren zoals lenzenvloeistof en ander oogzorgproducten kan tot wel 70% goedkoper zijn dan offline.

Brillen kan men tegenwoordig ook gemakkelijk online bestellen voor lage prijzen. Alleen de moeilijkheid van het online aanschaffen van een bril is dat je niet exact weet of de bril je wel zal staan en of de maat van de bril wel goed is.

Lenzen bestellen

Het online bestellen van lenzen is dus gemakkelijk als je weet welke sterkte je nodig hebt en welke lenzen er het beste bij je ogen passen. Voor het online bestellen van je lenzen kun je goed terecht in de webshop van Contactlenzen.net want zij leveren alle bekende merken zachte lenzen en lenzenvloeistof zoals je deze ook bij de opticien ziet alleen dan stukken goedkoper. Of je nu daglenzen, weeklenzen of maandlenzen nodig hebt je vindt het allemaal in de webshop van Contactlenzen.net.

Mobiele opticien

Een ander verandering die je in de optiek ziet is dat je tegenwoordig niet eens meer naar een optiekzaak hoeft voor het aanmeten van een bril, maar dat je gewoon thuis je ogen kan laten meten door een mobiele opticien. Een mobiele opticien komt dus op locatie, dit kan dus bij je thuis zijn, maar ook op je werkplek. Het aanvragen van een mobiele opticien is zeer handig voor mensen die niet meer zo mobiel zijn of die gewoonweg geen zin hebben om een optiekzaak te bezoeken.

Een mobiele opticien heeft bij elk bezoek de nodige apparatuur bij zich om de ogen goed te kunnen meten. Ook heeft de mobiele opticien altijd een koffer met monturen bij zich, zodat er ter plaatse meteen een mooi montuur kan worden uitgezocht. Als de bril eenmaal volledig op maat gemaakt is dan zal de mobiele opticien deze vaak weer met een week of 2 bij de klant afleveren en juist afstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie