Afbeelding
Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Plexiglas, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Partnercontent

Plexiglas is een materiaal dat ontzettend veel mogelijkheden kent. Ongetwijfeld ken je de plexiglas platen die als afscherming dienen. Dat is een toepassing die veel gezien is, net als het vervangen van glas door plexiglas in ramen van een schuur of buitenruimte. Toch is er met plexiglas nog zoveel meer mogelijk. We staan er in dit artikel graag bij stil.

Decoratieve toepassingen van plexiglas

Plexiglas is prima te gebruiken voor tal van decoratieve toepassingen. Waar moet je dan precies aan denken? Ten eerste kan er van plexiglas een led-embleem lamp gemaakt worden. Hiermee is het mogelijk om een unieke blikvanger te creëren, die ongetwijfeld een toffe plek krijgt in huis of op kantoor.

Om in de wereld van lampen en verlichting te blijven, het is met plexiglas ook mogelijk om marquee letters te maken. Die ken je vast wel, grote letters die bij een bruiloft bijvoorbeeld ‘love’ of ‘i do’ spellen. Ze staan ook wel bekend onder de naam circus letters.

Van plexiglas zijn ook goed vazen te maken. Ideaal voor plekken waar veel kinderen rondrennen. Want een vaas van plexiglas is zo’n 25 keer sterker dan zijn glazen tegenhanger. Het gewicht daarentegen blijft laag, dit is ongeveer de helft van het gewicht van glas.

Een laatste decoratieve toepassing die we graag benoemen, zijn vogelhuisjes van plexiglas. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken, en een echte doe-het-zelver kan in no-time een vogelhuisje volledig naar wens maken. Een leuke bijkomstigheid, kies je voor helder plexiglas, dan kun je ook nog eens zien wat de vogels in het huisje doen.

Praktische toepassingen van plexiglas

Naast de decoratieve toepassingen, zijn er natuurlijk ook praktische toepassingen van plexiglas. Zo is van plexiglas gemakkelijk een balustrade te maken waarmee een vide kan worden afgeschermd. Door de sterkte van het materiaal hoef je je geen zorgen te maken dat hier mensen doorheen vallen.

Een andere praktische toepassing, die we veel terugzien, is het gebruik van plexiglas in douchedeuren. Het is een ontzettend veilig alternatief voor glas. Dit omdat het veel sterker is. Wanneer het dan onverhoopt toch stuk gaat, dan zal het niet versplinteren of uit elkaar spatten. Dat kan bij glas wel gebeuren, en dat is nu net iets wat u niet wilt in een badkamer of douche. Verder is het zo dat kalk minder goed kan hechten aan plexiglas, dat scheelt weer in de schoonmaak.

advertentie
advertentie