Afbeelding
Foto: Pexels

Op een succesvolle manier starten met het investeren in Bitcoin

8 november 2021 om 07:33 Partnercontent

Bitcoin, het is en blijft een populair onderwerp op verjaardagen en feestjes. Op sommige momenten lijkt het wel alsof iedereen tegenwoordig een aantal cryptomunten in bezit heeft, of op zijn minst van plan is om in te investeren. Toch is uit eerder onderzoek gebleken dat het grootste deel van de Nederlanders veel te weinig kennis heeft (en dit ook zelf toegeeft) als het aankomt op cryptocurrency. Veel mensen zijn dus in het bezit van deze digitale munt, maar hebben eigenlijk niet voldoende kennis om de markt écht goed te kunnen beheersen. En dit terwijl het in sommige gevallen om grote bedragen gaat. Mocht je dus willen instappen, dan is het belangrijk om je van tevoren goed te verdiepen in alle platformen, mogelijkheden en type munten. Besluit je dan uiteindelijk om crypto te kopen dan weet je zeker dat je dit weloverwogen hebt gedaan en naderhand (hoogstwaarschijnlijk) geen spijt krijgt van de beslissingen die je hebt genomen.

Maar hoe weet je of je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt? Wij geven je graag een aantal tips om goed voorbereid de markt te betreden.

Verdiep je goed in alles wat mogelijk is

Mocht je willen starten met het investeren in Bitcoin, dan is het allereerst belangrijk om je te verdiepen in de diverse mogelijkheden. Welke platformen zijn er, welke type munten bestaan er en op welke manieren kan ik investeren? Er zijn namelijk tegenwoordig zoveel partijen en platformen die zeggen je te kunnen helpen, dat een gedegen onderzoek van te voren erg belangrijk is. Helaas zitten er namelijk ook genoeg partijen tussen die niet altijd het beste met je voor hebben. Het voordeel van al deze partijen en platformen én het feit dat veel mensen actief zijn in de cryptocurrency, is dat er zoveel informatie te vinden is dat je makkelijk de goede van de slechte kunt onderscheiden. 

Naast het platform, is het ook belangrijk je in te lezen in de verschillende type cryptomunten. Je hebt namelijk niet alleen Bitcoin maar bijvoorbeeld ook Cardano, Litecoin en Ethereum. En dat is niet het enige, want wist je dat je naast het investeren in cryptomunten ook kunt beleggen in een algoritme? Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig.

Investeer wijs

Heb je er eenmaal voor gekozen om in te stappen en bijvoorbeeld Bitcoins te kopen, dan kan het verstandig zijn om te starten met een klein bedrag zodat je jezelf eerst wegwijs kunt maken in de markt. Daarnaast is het belangrijk om je te beseffen dat het ook mis kan gaan en je geld kunt verliezen. Investeren met een bedrag dat je kunt missen is dan ook van belang, wil je hierna niet in de problemen komen.

Stap op het juiste moment in en raak niet in paniek

Op het juiste moment instappen, hoe weet je precies wanneer dit is? Wanneer je net start met crypto is het niet heel gek dat je denkt dat dit is op het moment dat het goed gaat met een specifieke munt en de koers hiervan hoog staat. Toch is het juist slim om te investeren in een cryptomunt wanneer de koers laag staat en je dus voor een relatief lage prijs een munt kunt kopen. De kans op een waardevermeerdering is namelijk in dit geval vele malen groter. Wanneer dit daadwerkelijk gebeurt, heb je een goede investering gedaan. 

Al het voorgaande geeft eigenlijk ook al direct aan hoe een munt kan fluctueren. Ben je dus in het bezit van deze digitale munt, dan is het belangrijk om stalen zenuwen te hebben. Het kan namelijk zo zijn dat de koers ineens flink omhoog schiet en jouw investering hierdoor heel veel meer waard is geworden. Ga je cashen of wil je een zo hoog mogelijk rendement en laat je het staan? Besluit je om toch te cashen, dan kan het verstandig zijn om altijd wat cryptomunten achter de hand te houden. Mocht de koers na dit moment namelijk verder omhoog schieten, dan kan je hier alsnog van profiteren.

Kortom, kies je ervoor om je te begeven in de wondere wereld van crypto verdiep je dan goed in de materie of laat je adviseren door een professionele partij. Op deze manier weet je zeker dat je achteraf nooit spijt krijgt van een beslissing die je hebt genomen.

advertentie
advertentie
advertentie