Afbeelding
Photo by Dmitry Demidko on Unsplash

Tips voor het gebruik van Bitcoin op reis

11 november 2021 om 14:20 Partnercontent

Bitcoin is een munt hervormt en die de manier waarop mensen hun geld uitgeven en beheren, snel verandert. Het wordt momenteel wereldwijd erkend en aanvaard als beleggingsinstrument en betaalmiddel voor goederen en diensten. Het is nu mogelijk om met Bitcoin te betalen voor reisbenodigdheden, zoals vliegtickets, accommodatie en eten. In tegenstelling tot contante betalingen of betalingen met een creditcard, kunt u met Bitcoin veiliger, sneller en tegen lage kosten geld overmaken, waar ook ter wereld. U kunt echter het beste eerst de volgende richtlijnen bekijken voor u Bitcoin op reis gebruikt. 

Kies een veilige en betrouwbare portefeuille voor dagelijkse transacties

Met Bitcoin kunt u betalingen verzenden en ontvangen zonder contant geld te gebruiken. Het zou echter helpen als u een veilige en betrouwbare portefeuille had om de tokens op te slaan. Experts raden een hardware portefeuille aan als de veiligste optie, omdat die geen internetverbinding heeft. Toch is het beter om een aparte portefeuille aan te schaffen, uitsluitend om geld voor op reis te bewaren. Betrouwbare cryptobeurzen zoals bitcoin-prime.nl bieden veilige en handige Bitcoin-portefeuilles. 

Bitcoin-portefeuilles verschillen qua mogelijkheden, maar veiligheid en betrouwbaarheid moeten altijd voorop staan. Overweeg een Bitcoin-portefeuille met meerdere handtekeningen of authenticatie met twee factoren vanwege hun betere bescherming. 

Reizen met kleine hoeveelheden Bitcoin

Reizen met al uw Bitcoinbezittingen in één portefeuille is geen goed idee. Bitcoin garandeert meer veiligheid en transparantie, maar reizen komt met een heleboel zaken die uw Bitcoin-portefeuille in gevaar kan brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw persoonlijke sleutels verliezen, waardoor het onmogelijk wordt toegang te krijgen tot de fondsen. Daarom kunt u er het beste maar een heel klein beetje Bitcoin-tokens op bewaren en de rest in een aparte portefeuille bewaren. Zo hebt u een back-upplan voor het geval de portefeuille met uw reisgeld wordt gecompromitteerd. Bovendien beschermt het reizen met kleine hoeveelheden Bitcoin u ook tegen een enorm verlies als iemand uw digitale portefeuille in gevaar brengt.  

Bitcoin-vriendelijke bestemmingen vinden

Hoewel veel bedrijven over de hele wereld tegenwoordig betalingen in Bitcoin accepteren, doen sommige dat niet. Zo is de Chinese regering doorgegaan met het hard aanpakken van Bitcoin-bedrijven, waardoor het voor mensen erg moeilijk is om er gebruik van te maken. El Salvador is het enige land ter wereld waar Bitcoin een wettig betaalmiddel is. Het zou dus helpen om van tevoren wat onderzoek te doen naar steden of dorpen met een grotere dichtheid aan bedrijven die Bitcoin accepteren. 

Platforms zoals CoinMap bieden wereldwijde lijsten van bedrijven aan die Bitcoin accepteren, wat u kan helpen met het onderzoek. U kunt ook met andere reizigers praten voor aanbevelingen van Bitcoin-vriendelijke bestemmingen. 

Creëer een flexibel reisplan

Reizigers kunnen vluchten boeken, voor accommodatie betalen en kaartjes voor bezienswaardigheden kopen met Bitcoin. Deze bedrijven hebben echter unieke praktijken en beleidslijnen. U zult bijvoorbeeld merken dat sommige luchtvaartmaatschappijen alleen Bitcoin accepteren voor specifieke vluchten en routes. Dat zou betekenen dat u uw vluchtroute moet wijzigen als u vliegtickets wilt kopen met Bitcoin. Het lijkt misschien onhandig, maar het gebruik van Bitcoin om te betalen voor goederen en diensten biedt aanzienlijke voordelen, waaronder snellere en goedkope betalingen. 

Doe mee aan Crypto-ontmoetingen

Er is zoveel dat u kunt leren van de interactie met reizigers die Bitcoin gebruiken dan op online platforms. Crypto-ontmoetingen zijn gemeenschappen waar mensen informatie en ervaringen uitwisselen over digitale munten. Een cryptogemeenschap gewijd aan reizigers zou het beste platform kunnen zijn, met waardevolle bronnen om u te helpen de wereld te doorkruisen met Bitcoin. Door deel te nemen aan dergelijke platforms kunt u ook snel inspiratie opdoen voor meer bevredigende reiservaringen. Deze gemeenschappen kunnen u ook helpen om crypto-enthousiastelingen te vinden die Bitcoin willen inwisselen voor fiatvaluta of goederen op uw bestemming.

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munt waarmee overal ter wereld goederen en diensten kunnen worden betaald. Het is voor reizigers een handigere optie dan contant geld of kredietkaarten, omdat het veilige, snellere en goedkopere geldtransfers mogelijk maakt. 

advertentie
advertentie
advertentie